×
Ing. Tereza Volštátová, Ph.D.
banner

Publikace

Článek v odborném periodiku

JAROŠOVÁ, V. – DOSKOČIL, I. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. Adhesive Property of Different Strains of Lactobacilli in the Presence of Resveratrol. Scientia Agriculturae Bohemica, 2018, roč. 49, č. 4, s. 291-296. ISSN: 1211-3174.

CHLEBEK, J. – DOSKOČIL, I. – HULCOVÁ, D. – BREITTEROVÁ, K. – ŠAFRATOVÁ, M. – HAVELEK, R. – HABARTOVÁ, K. – HOŠŤÁLKOVÁ, A. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – CAHLÍKOVÁ, L. Cytotoxicity of Naturally Occurring Isoquinoline Alkaloids of Different Structural Types. ..., 2016, roč. 11, č. 6, s. 753-756. ISSN: N.

VOLŠTÁTOVÁ, T. – MARŠÍK, P. – RADA, V. – GEIGEROVÁ, M. – HAVLÍK, J. Effect of apple extracts and selective polyphenols on the adhesion of potential probiotic strains of Lactobacillus gasseri R and Lactobacillus casei FMP. Journal of Functional Foods, 2017, roč. 35, č. , s. 391-397. ISSN: 1756-4646.

VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. – DOSKOČIL, I. – GEIGEROVÁ, M. – RADA, V. Effect of hydrolyzed milk on the adhesion of lactobacilli to intestinal cells. Scientia Agriculturae Bohemica, 2015, roč. 46, č. 1, s. 21-25. ISSN: 1211-3174.

VOLŠTÁTOVÁ, T. – **MARCHICA, A. – HRONCOVÁ, Z. – **BERNARDI, R. – DOSKOČIL, I. – HAVLÍK, J. Effects of chlorogenic acid, epicatechin gallate, and quercetin on mucin expression and secretion in the Caco-2/HT29-MTX cell model. FOOD SCIENCE & NUTRITION, 2019, roč. 7, č. 2, s. 492-498. ISSN: 2048-7177.

VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. – POTŮČKOVÁ, M. – GEIGEROVÁ, M. Milk digesta and milk protein fractions influence the adherence of Lactobacillus gasseri R and Lactobacillus casei FMP to human cultured cells. Food & Function, 2016, roč. 7, č. 8, s. 3531-3538. ISSN: 2042-6496.

HAVLÍK, J. – VOLŠTÁTOVÁ, T. Mléko jako potravina v těhotenství a při kojení. Výživa a potraviny, 2014, roč. 69, č. 2, s. 40-42. ISSN: 1211-846X.

HRONCOVÁ, Z. – **KONOPÁSKOVÁ, K. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – KILLER, J. Quantification of Firmicutes, Actinobacteria, and Gammaproteobacteria from Bohemian Honey. Scientia Agriculturae Bohemica, 2018, roč. 49, č. 3, s. 192-200. ISSN: 1211-3174.

Ostatní výsledky

VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. – DOSKOČIL, I. – POTŮČKOVÁ, M. – HRONCOVÁ, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Adhesion abilities of five different milk proteins on the selected strains of lactobacilli in cell culture model. 2015, Espen Congress on Clinical Nutrion & Metabolism, Healthy Life Through Nutrition, Lisbon, Portugal, 5.-8.9.2015, s. 140-141. ISSN: 24054577.

HAVLÍK, J. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – DOSKOČIL, I. – POTŮČKOVÁ, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Effect of Selected Foods on the Adhesion of Lactobacilli in Cell Culture Modell. 2015, 4 th International Conference on Food Digestion, Naples, Italy, 17.-19.5.2015, s. 1, poster.

HRONCOVÁ, Z. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. – DOSKOČIL, I. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Effect of selected polyphenols from apples on the adhesion of lactobacilli. 2015, Espen Congress on Clinical Nutrition & Metabolism, Healthy Life Through Nutrition, Lisbon, Portugal, 5.9.-8.9.2015, s. 141. ISSN: 24054577.

MARCHICA, A. – HAVLÍK, J. – DOSKOČIL, I. – HRONCOVÁ, Z. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – BERNARDI, R.Effects of selected dietary polyphenols on mucin expression in epithelial cells. 2016, Poster list LX SIGA Annual Congress, 13.9.-16.9.2016 Catania, Italy, s.7.28. ISBN: 978-88-904570-6-7.

HAVLÍK, J. – VERLOTTA, R. – DOSKOČIL, I. – HRONCOVÁ, Z. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – BERNARDI, R. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Granulocyte Phagocytic Activity Induced by Edible Polypore Mushrooms. 2014, 3rd International Conference on Food Digestion, Wageningen, The Netherlands, 11.3.-13.3.2014, s.145.

DOSKOČIL, I. – HAVLÍK, J. – FRUBLINGOVA, L. – LANDA, P. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – HRONCOVÁ, Z. – RADA, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); In Vitro Antiradical and Anti-inflammatory Properties of Fruit and Vegetable Juices. 2014, 17th world congress of food science and technology & expo, Research that res nates, August 17-21,2014, Montreal, Canada .

DOSKOČIL, I. – HAVLÍK, J. – FRUBLINGOVA, L. – HRONCOVÁ, Z. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – LANDA, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); In Vitro Antiradical and NO Suppression Properties of Fruits and Vegetables. 2014, 3rd International Conference on Food Digestion, Wageningen, The Netherlands, 11.3.-13.3.2014, s. 146.

VOLŠTÁTOVÁ, T. – HRONCOVÁ, Z. – HAVLÍK, J. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Nepravdy a mýty o hypermarketových rajčatech. 2014, Výživa a potraviny, příloha Zpravodaj pro školní stravování. roč. 2014, č.1, s. 5-6. ISSN: 1211-846X.

HRONCOVÁ, Z. – VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Poplašné zprávy o chlebu opět v našich e-mailech. 2014, Výživa a potraviny, příloha Zpravodaj pro školní stravování. roč. 2014, č.1, s. 8-9. ISSN: 1211-846X.

VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. – DOSKOČIL, I. – POTŮČKOVÁ, M. – ŠVEJSTIL, R. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The Effect of Breast Milk and its Oligosaccharide Fractions on Lactobacilli Adhesion. 2015, 4th International Conference on Food Digestion, Naples, Italy, 17.-19.3.2015, s. 1, poster.

VOLŠTÁTOVÁ, T. – HAVLÍK, J. – DOSKOČIL, I. – POTŮČKOVÁ, M. – SKŘIVANOVÁ, E. – RŮŽIČKOVÁ, J. – MIŠKOVSKÁ, D. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The effect of different milks on the adhesion of selected strain of lactobacilli. 2014, 5th Management Committee & Working Groups Meeting of Cost Action FA 1005, 23.-25. September 2014, Dubrovník, Croatia.