×
Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
banner

Publikace

Článek v odborném periodiku

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. – ŠTOLC, L. Amino acid composition of pig meat in relation to the live weight and sex.. Czech Journal of Animal Science, 2006, roč. 51, č. 12, s. 529 - 534. ISSN: 1212-1819.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Aminokyselinové složení HMČ vepřového masa ve vztahu k pohlaví . Náš chov, 2008, roč. 9, č. 68, s. 34 - 36. ISSN: 0027-8068.

STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. Analysis of the belly meat part formation in relation to carcass weight in pigs. Scientia Agriculturae Bohemica, 2008, roč. 1, č. 39, s. 31 - 37. ISSN: 1211-3174.

ŠPRYSL, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. Analysis of the influence of sex on the carcass value of the crossbred pig populations. Scientia Agriculturae Bohemica, 2006, roč. 37, č. 1, s. 14 - 20. ISSN: 1211-3174.

ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – STUPKA, R. – OKROUHLÁ, M. Analysis of the influence of sex on the meat quality in (duroc x large white sire line) x (large white x landrase) pigs.. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2007, roč. 1, č. 1, s. 18 - 20. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. – KRATOCHVÍLOVÁ, H. – TRNKA, M. Analýza chemického složení masa s ohledem na rozdílnou porážkovou hmotnost a pohlaví u prasat. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2009, roč. 3, č. 1, s. 36 - 41. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Analýza obsahu intramuskulárního tuku u vybraných prasat. Maso, 2006, roč. 17, č. 1, s. 36 - 41. ISSN: 1210-4086.

ZADINOVÁ, K. – STUPKA, R. – **STRATIL, A. – ČÍTEK, J. – VEHOVSKÝ, K. – LEBEDOVÁ, N. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. Association analysis of SNPs in the porcine CYP2E1 gene with skatole, indole, and androstenone levels in backfat of a crossbred pig population. Meat Science, 2017, roč. 131, č. 2017, s. 68-73. ISSN: 0309-1740.

DUCHÁČEK, J. – STÁDNÍK, L. – BERAN, J. – OKROUHLÁ, M. – VACEK, M. – DOLEŽALOVÁ, M. Body condition score and milk fatty acid composition in early lactation of Czech Fleckvieh cows. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2013, roč. 61, č. 6, s. 1621-1628. ISSN: 1211-8516.

ZITA, L. – OKROUHLÁ, M. – KRUNT, O. – KRAUS, A. – STÁDNÍK, L. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. Changes in Fatty Acids Profile, Health Indices, and Physical Characteristics of Organic Eggs from Laying Hens at the Beginning of the First and Second Laying Cycles. Animals, 2022, roč. 12, č. , s. 125-137. ISSN: 2076-2615.

DUCHÁČEK, J. – VACEK, M. – STÁDNÍK, L. – BERAN, J. – OKROUHLÁ, M. Changes in milk fatty acid composition in relation to indicators of energy balance in holstein cows. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2012, roč. 60, č. 1, s. 29-38. ISSN: 1211-8516.

**VLČKOVÁ, J. – TŮMOVÁ, E. – **MÍKOVÁ, K. – **ENGLMAIEROVÁ, M. – OKROUHLÁ, M. – CHODOVÁ, D. Changes in the quality of eggs during storage depending on the housing system and the age of hens. Poultry Science, 2019, roč. 98, č. 11, s. 6187-6193. ISSN: 0032-5791.

POKORNÁ, K. – ČÍTEK, J. – DOLEŽAL, P. – **MAŁOPOLSKA, M. – **TYRA, M. – OKROUHLÁ, M. – ZADINOVÁ, K. – ŠPRYSL, M. – LEBEDOVÁ, N. – STUPKA, R. Changes of androstenone concentrations in saliva of boars with age . Animals, 2022, roč. 12, č. 2, s. 1-7. ISSN: 2076-2615.

DUCHÁČEK, J. – STÁDNÍK, L. – BERAN, J. – OKROUHLÁ, M. Comparison of different sorting of fatty acids in bovine milk in relation to body condition of Czech Fleckvieh dairy cows. Journal of Central European Agriculture, 2013, roč. 14, č. 3, s. 137-148. ISSN: 1332-9049.

LEBEDOVÁ, N. – NEEDHAM, T. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – ZADINOVÁ, K. – POKORNÁ, K. – STUPKA, R. Comparison of two muscle fibre staining techniques and their relation to pork quality traits. Czech Journal of Animal Science, 2020, roč. 65, č. 6, s. 193-204. ISSN: 1212-1819.

KRAUS, A. – ZITA, L. – KRUNT, O. – CHODOVÁ, D. – OKROUHLÁ, M. – **KRAWCZYK, J. Do the differences in egg contamination, penetration, and resistance against microorganisms among the hen genotypes exist. Annals of Animal Science, 2022, roč. , č. sep, s. 1-35. ISSN: 1642-3402.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – PRACHAŘOVÁ, Z. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Efekt porážkové hmotnosti a pohlaví na chemické složení vepřového masa. Maso, 2006, roč. 17, č. 3, s. 14 - 18. ISSN: 1210-4086.

DUCHÁČEK, J. – STÁDNÍK, L. – PTÁČEK, M. – BERAN, J. – OKROUHLÁ, M. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. Effect of cow energy status on the Hypercholesterolaemic fatty acid proportion in raw milk. Czech Journal of Food Sciences, 2014, roč. 32, č. 3, s. 273-279. ISSN: 1212-1800.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – BRZOBOHATÝ, L. Effect of dietary linseed supplementation on the performance, meat quality, and fatty acid profile of pigs. Czech Journal of Animal Science, 2013, roč. 58, č. 6, s. 279-288. ISSN: 1212-1819.

VEHOVSKÝ, K. – STUPKA, R. – ZADINOVÁ, K. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – LEBEDOVÁ, N. – **MLYNEKOVÁ, E. – ČÍTEK, J. Effect of dietary rapeseed and soybean oil on growth performance, carcass traits, and fatty acid composition of pigs. REVISTA BRASILEIRA DE ZOOTECNIA-BRAZILIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, 2019, roč. 2019, č. 48, s. 1-8. ISSN: 1516-3598.

ZADINOVÁ, K. – **STRATIL, A. – **VAN POUCKE, M. – **PEELMAN, L. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – LEBEDOVÁ, N. – POKORNÁ, K. – ŠPRYSL, M. – STUPKA, R. EFFECT OF DIETARY SUPPLEMENTATION WITH DRIED TUBER OF JERUSALEM ARTICHOKE ON SKATOLE LEVEL IN BACKFAT AND CYP2E1 mRNA EXPRESSION IN LIVER OF BOARS. Annals of Animal Science, 2021, roč. 21, č. 4, s. 1475-1489. ISSN: 1642-3402.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – LEBEDOVÁ, N. – ZADINOVÁ, K. Effect of duration of dietary rapeseed and soybean oil feeding on physical characteristics, fatty acid profile, and oxidative stability of pig backfat. Animals, 2018, roč. 8, č. 11, s. 1-11. ISSN: 2076-2615.

LEBEDOVÁ, N. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – ZADINOVÁ, K. Effect of feed restriction on muscle fibre characteristics and meat quality traits in pigs. Agronomy Research, 2019, roč. 17, č. 1, s. 176-185. ISSN: 1406-894X.

STUPKA, R. – TRNKA, M. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. Effect of genotype on qualitative and quantitative parameters of muscle fibers in selected parts of the carcase in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2011, roč. 5, č 1, s. 32-37. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – BRZOBOHATÝ, L. – VEHOVSKÝ, K. – KLUZÁKOVÁ, E. Effect of lean meat proportion and gender on amino acid content in pork . Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2013, roč. 7, č. 2, s. 12-14. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Effect of lean meat proportion on the chemical composition of pork. . Czech Journal of Food Sciences, 2008, roč. 26, č. 6, s. 464 - 469. ISSN: 1212-1800.

DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – KLUZÁKOVÁ, E. – KRATOCHVÍLOVÁ, H. Effect of the missense mutation Asp298Asn in MC4R on growth and fatness traits in commercial pig crosses in the Czech Republic. Czech Journal of Animal Science, 2011, roč. 56, č 4, s. 176-180. ISSN: 1212-1819.

VEHOVSKÝ, K. – ZADINOVÁ, K. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – LEBEDOVÁ, N. – ŠPRYSL, M. EFFECT OF THE SER638ARG VARIATION IN THE CAST GENE AND CAUSAL SNP G.1843C > T IN THE RYR1 GENE ON CARCASS TRAITS IN CROSBREED PIGS. GENETIKA-BELGRADE, 2019, roč. 51, č. 1, s. 61-68. ISSN: 0534-0012.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Effect of the slaughter weigh on basic chemical composition of pork. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2007, roč. 1, č. 1, s. 57 - 60. ISSN: 1802-7547.

STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – KUREŠ, D. – LÍKAŘ, K. Effect of weight and sex on intramuscular fat amounts. Czech Journal of Animal Science, 2008, roč. 53, č. 12, s. 506 - 517. ISSN: 1212-1819.

ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – OKROUHLÁ, M. – VEHOVSKÝ, K. – BRZOBOHATÝ, L. – ŠPRYSL, M. – STÁDNÍK, L. Effects of dietary linseed and corn supplement on the fatty acid content in the pork loin and backfat tissue. Czech Journal of Animal Science, 2015, roč. 60, č. 7, s. 319-326. ISSN: 1212-1819.

SOUKUP, J. – KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – OKROUHLÁ, M. Effects of frying oil type on its stability and composition of fried food. Czech Journal of Food Sciences, 2022, roč. 40, č. 4, s. 323-330. ISSN: 1212-1800.

STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – VEHOVSKÝ, K. – ZADINOVÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – URBANOVÁ, D. – STÁDNÍK, L. Effects of immunocastration on growth performance, body composition, meat quality, and boar taint. Czech Journal of Animal Science, 2017, roč. 62, č. 6, s. 249-258. ISSN: 1212-1819.

ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – VEHOVSKÝ, K. – OKROUHLÁ, M. Ekonomika výroby vepřového masa u kanečků a imunokastrátů. Náš chov, 2014, roč. 74, č. 11, s. 25-27. ISSN: 0027-8068.

VEHOVSKÝ, K. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. Factors affecting the fatty acid composition and fat oxidative stability in pigs. Journal of Central European Agriculture, 2015, roč. 16, č. 1, s. 122-129. ISSN: 1332-9049.

ZADINOVÁ, K. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – LEBEDOVÁ, N. – OKROUHLÁ, M. – ŠPRYSL, M. – VEHOVSKÝ, K. – VEHOVSKÝ, K. Fatty acid composition in pork fat: De-novo synthesis, fatty acid sources and influencing factors - a review . Agronomy Research, 2018, roč. 16, č. 5, s. 2211-2228. ISSN: 1406-894X.

KLUZÁKOVÁ, E. – DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. Fatty acid-binding protein (FABP3) polymorphism and its association study in PNx(CLWxCL). Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2010, roč. 4, č. 1, s. 15 - 18. ISSN: 1802-7547.

KRATOCHVÍLOVÁ, H. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – DVOŘÁKOVÁ, V. – OKROUHLÁ, M. Frequency of genes genotypes MYOG, MYF6, MYOD1 in selected pig populations. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2010, roč. 4, č. 1, s. 19 - 21. ISSN: 1802-7547.

ZADINOVÁ, K. – STUPKA, R. – STRATIL, A. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – VEHOVSKÝ, K. – URBANOVÁ, D. – OKROUHLÁ, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Genomická selekce jako nástroj k odstranění kančího pachu?. Náš chov, 2016, roč. 76, č. 1, s. 60-61. ISSN: 0027-8068.

KRUNT, O. – ZITA, L. – KRAUS, A. – OKROUHLÁ, M. – CHODOVÁ, D. – STUPKA, R. Guinea fowl (Numida meleagris) eggs and free-range housing: a convenient alternative to laying hens' eggs in terms of food safety?. Poultry Science, 2021, roč. 100, č. 4, s. 1-11. ISSN: 0032-5791.

STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. – STÁDNÍK, L. – ZITA, L. Histological characteristics of the musculus longissimus lumborum et thoracis muscle fibres in pigs in relation to selected RYR1, MYOG, MYOD1 and MYF6 genotypes. Acta Veterinaria Brno, 2014, roč. 2014, č. 83, s. 233-237. ISSN: 0001-7213.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – URBANOVÁ, D. – VEHOVSKÝ, K. – KOUŘIMSKÁ, L. HPLC stanovení androstenonu, skatolu a indolu ve hřbetním tuku u prasat. Chemicke listy, 2016, roč. 110, č. 8, s. 593-597. ISSN: 0009-2770.

MICHNOVÁ, K. – PTÁČEK, M. – FANTOVÁ, M. – NOHEJLOVÁ, L. – STÁDNÍK, L. – OKROUHLÁ, M. – **PETÁK, Z. Impact of Concentrate Level and Stage of Lactation on Fatty Acid Composition in Goat Milk. Scientia Agriculturae Bohemica, 2019, roč. 50, č. 3, s. 171-175. ISSN: 1211-3174.

STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Influence of carcass weight on the belly meat part formation in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2007, roč. 1, č. 1, s. 73 - 76. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Influence of slaughter weight and sex on chemical composition of pork. Scientia Agriculturae Bohemica, 2006, roč. 37, č. 2, s. 57 - 66. ISSN: 1211-3174.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Influence of the share of meat and of the sex on chosen quantitative traits in hybrid pigs . Scientia Agriculturae Bohemica, 2007, roč. 4, č. 38, s. 186 - 190. ISSN: 1211-3174.

ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – OKROUHLÁ, M. – KRATOCHVÍLOVÁ, H. Influence of the terminal sire position on the economy of fattening of final pig crossbreds. Scientia Agriculturae Bohemica, 2009, roč. 40, č. 1, s. 26 - 33. ISSN: 1211-3174.

POKORNÁ, K. – ČÍTEK, J. – ZADINOVÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – LEBEDOVÁ, N. – **KOMOSNÝ, M. – STUPKA, R. Influence of the use of nurse sows on their lifetime performance. Czech Journal of Animal Science, 2020, roč. 65, č. 3, s. 97-103. ISSN: 1212-1819.

ZADINOVÁ, K. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – VEHOVSKÝ, K. – OKROUHLÁ, M. – URBANOVÁ, D. – KLUZÁKOVÁ, E. Jak ovlivňuje práce ošetřovatelů reprodukci prasnic?. Náš chov, 2016, roč. 76, č. 3, s. 32-33. ISSN: 0027-8068.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. Krmivo obohacené o lněné semínko a mastné kyseliny ve vepřovém mase. Krmivářství, 2012, roč. 16, č. 1, s. 33-34. ISSN: 1212-9992.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. Kukuřice v krmivu a výkrmnost, jatečná hodnota a kvalita vepřového masa. Krmivářství, 2012, roč. 16, č. 2, s. 26-28. ISSN: 1212-9992.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ZADINOVÁ, K. Kvalita masa a ukazatele svalových vláken prasat genotypu Danbred. Maso, 2017, roč. 28, č. 5, s. 8-13. ISSN: 1210-4086.

DUCHÁČEK, J. – STÁDNÍK, L. – BERAN, J. – OKROUHLÁ, M. – VACEK, M. Kyselina citronová a počet SB v mléce dojnic po otelení. Náš chov, 2011, roč. LXXI, č 7, s. 26-28. ISSN: 0027-8068.

DUCHÁČEK, J. – ŠPLÍCHAL, J. – VOSTRÝ, L. – BERAN, J. – OKROUHLÁ, M. Metoda toku genů při simulaci různých intenzit selekce prasat. Náš chov, 2010, roč. 70, č. 9, s. 18 - 20. ISSN: 0027-8068.

LEBEDOVÁ, N. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ZADINOVÁ, K. – KUDRNÁČOVÁ, E. – OKROUHLÁ, M. – **DUNDÁČKOVÁ, P. Muscle Fibre Types and Their Relation to Meat Quality Traits in Pigs. Scientia Agriculturae Bohemica, 2019, roč. 50, č. 3, s. 164-170. ISSN: 1211-3174.

DUCHÁČEK, J. – STÁDNÍK, L. – PTÁČEK, M. – **BERAN, J. – OKROUHLÁ, M. – GAŠPARÍK, M. Negative Energy Balance Influences Nutritional Quality of Milk from Czech Fleckvieh Cows due Changes in Proportion of Fatty Acids. Animals, 2020, roč. 10, č. 4, s. 1-11. ISSN: 2076-2615.

ŠPRYSL, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. Některé aspekty problematiky reprodukce v chovu prasat. Náš chov, 2007, roč. 8, č. 67, s. 80 - 85. ISSN: 0027-8068.

URBANOVÁ, D. – STUPKA, R. – OKROUHLÁ, M. – ČÍTEK, J. – VEHOVSKÝ, K. – ZADINOVÁ, K. Nutritional effects on boar taint in entire male pigs: a review. Scientia Agriculturae Bohemica, 2016, roč. 47, č. 4, s. 154-163. ISSN: 1211-3174.

BERAN, J. – STÁDNÍK, L. – DUCHÁČEK, J. – OKROUHLÁ, M. Obsah močoviny a acetonu v mléce a cervikálním hlenu. Náš chov, 2012, roč. 72, č. 2, s. 14-16. ISSN: 0027-8068.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KLUZÁKOVÁ, E. Porovnání jatečné hodnoty podle dosažené živé hmotnosti a pohlaví prasat. Maso, 2007, roč. 5, č. 68, s. 20 - 22. ISSN: 1210-4086.

POKORNÁ, K. – ČÍTEK, J. – **PANUŠKA, M. – LEBEDOVÁ, N. – OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. Porovnání kvality masa přeštického černostrakatého plemene a plemene české landrace. Maso, 2020, roč. 31, č. 1, s. 18-24. ISSN: 1210-4086.

ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – OKROUHLÁ, M. – VEHOVSKÝ, K. – STÁDNÍK, L. – NĚMEČKOVÁ, D. – ŠPRYSL, M. Prediction of pork belly composition using the computer vision method on transverse cross-sections. Annals of Animal Science, 2015, roč. 15, č. 4, s. 1009-1018. ISSN: 1642-3402.

BRZOBOHATÝ, L. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – ŠPRYSL, M. Quantification of different contents of rapeseed meal in the ration on muscle fber characteristics in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 1, s. 9-12. ISSN: 1802-7547.

BERAN, J. – STÁDNÍK, L. – DUCHÁČEK, J. – OKROUHLÁ, M. – DOLEŽALOVÁ, M. – KADLECOVÁ, V. – PTÁČEK, M. Relationships among the cervical mucus urea and acetone, accuracy of insemination timing, and sperm survival in Holstein cows. Animal Reproduction Science, 2013, roč. 142, č. 1-2, s. 28-34. ISSN: 0378-4320.

BERAN, J. – STÁDNÍK, L. – DUCHÁČEK, J. – OKROUHLÁ, M. Relationships between changes in Holstein cow’s body condition, acetone and urea content in milk and cervical mucus and sperm survival. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2012, roč. 60, č. 5, s. 39-48. ISSN: 1211-8516.

DUCHÁČEK, J. – BERAN, J. – PTÁČEK, M. – STÁDNÍK, L. – OKROUHLÁ, M. – TOUŠOVÁ, R. – DOLEŽALOVÁ, M. Relationships of fatty acid group contents in milk and reproductive performance in Holstein cows. Turkish Journal of Veterinary & Animal Science, 2015, roč. 39, č. 3, s. 357-363. ISSN: 1300-0128.

POKORNÁ, K. – ČÍTEK, J. – ZADINOVÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. REPRODUCTIVE PARAMETERS OF SOWS IN TWO DIFFERENT TYPES OF HERDS. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2019, roč. 13, č. 1, s. 14-19. ISSN: 1802-7547.

ZADINOVÁ, K. – ČÍTEK, J. – BUREŠ, D. – POKORNÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. SENSORY PERCEPTION OF PORK MEAT FROM BOARS PROCESSED BY DIFFERENT COOKING METHODS. . Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2019, roč. 13, č. 2, s. 0-0. ISSN: 1802-7547.

KOUŘIMSKÁ, L. – ČÍTEK, J. – ZADINOVÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – PANOVSKÁ, Z. – **KHATRI, Y. – STUPKA, R. Sensory quality of meat from crossbred boars in relation to their age and slaughter weight. Czech Journal of Food Sciences, 2018, roč. 36, č. 5, s. 415-419. ISSN: 1212-1800.

KRATOCHVÍLOVÁ, H. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – DVOŘÁKOVÁ, V. – OKROUHLÁ, M. Stanovení vlivu alel genu MYOG na vybrané ukazatele jatečné hodnoty prasat. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2009, roč. 3, č. 1, s. 18 - 22. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. Svalová vlákna – významný ukazatel kvality vepřového masa. Náš chov, 2007, roč. 11, č. 67, s. 32 - 34. ISSN: 0027-8068.

ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. The analysis of the body composition changes during growth in pigs using the visual image analysis. Journal of Central European Agriculture, 2014, roč. 15, č. 4, s. 22-30. ISSN: 1332-9049.

ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. – VEHOVSKÝ, K. The charakteristic of the carcass composition changes in relation to live weight in barrows and gilts. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 2, s. 10-14. ISSN: 1802-7547.

DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – KLUZÁKOVÁ, E. – KRATOCHVÍLOVÁ, H. The efect of polymorphism Ser638Arg/PvuII in the calpastatin (CAST) gene and the effect of cause mutation in RYR1 gene on the qualitative traits of meat in the Czech Republic. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2010, roč. 4, č. 2, s. 1 - 3. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – BRZOBOHATÝ, L. – KLUZÁKOVÁ, E. The effect of addition of rapeseed meal on the quality of pork meat and fat. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 2, s. 52-54. ISSN: 1802-7547.

ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. The effect of diet composition on slaughter value and quality of pig fat. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2011, roč. 5, č 2, s. 38-42. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. The effect of dietary E vitamin on fatty acid composition and lipid oxidative stability in pigs: A Review. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2010, roč. 4, č. 1, s. 22 - 25. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – ČÍTEK, J. – ŠVEJSTIL, R. – ZADINOVÁ, K. – POKORNÁ, K. – URBANOVÁ, D. – STUPKA, R. The Effect of Dietary Helianthus tuberosus L. on the Populations of Pig Faecal Bacteria and the Prevalence of Skatole. Animals, 2020, roč. 10, č. 4, s. 1-9. ISSN: 2076-2615.

POKORNÁ, K. – ČÍTEK, J. – ZADINOVÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – LEBEDOVÁ, N. – STUPKA, R. The Effect of Farming System Type on Piglet Production. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2020, roč. 68, č. 3, s. 567-572. ISSN: 1211-8516.

KLUZÁKOVÁ, E. – DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. The effect of Faty acid- binding protein (FABP3) on selected cascass traits in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2011, roč. 5, č 2, s. 9-12. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – BRZOBOHATÝ, L. – VEHOVSKÝ, K. The effect of gender on the characteristics of muscle fibers in pork. Journal of Central European Agriculture, 2014, roč. 15, č. 4, s. 64-71. ISSN: 1332-9049.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – BRZOBOHATÝ, L. The effect of linseed addition into diet on meat quality in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2011, roč. 5, č 2, s. 21-24. ISSN: 1802-7547.

DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – KLUZÁKOVÁ, E. – BRZOBOHATÝ, L. The effect of missense mutation G.143>T in the CTLS gene on production traits without the effect on quality of pork meat. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2011, roč. 5, č 1, s. 18-21. ISSN: 1802-7547.

STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – BRZOBOHATÝ, L. – OKROUHLÁ, M. – KLUZÁKOVÁ, E. The effect of organic selenium and the duration of its use on selected indicators of fattening capacity and carcass value in hybrid pigs. Drvna industrija, 2012, roč. 6, č. 1, s. 49-53. ISSN: 0012-6772.

STÁDNÍK, L. – DUCHÁČEK, J. – OKROUHLÁ, M. – PTÁČEK, M. – BERAN, J. – STUPKA, R. – ZITA, L. The effect of parity on the proportion of important healthy fatty acids in raw milk of Holstein cows. Mljekarstvo, 2013, roč. 63, č. 4, s. 195-202. ISSN: 0026-704X.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – BRZOBOHATÝ, L. – KLUZÁKOVÁ, E. The effect of replacing soybean meal with rapeseed meal on the production performance and meat chemical composition in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 1, s. 36-39. ISSN: 1802-7547.

ŠVRČULA, V. – KOŠINOVÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – CHODOVÁ, D. – HART, V. The effect of sex on meat quality of fallow deer (Dama dama) from the farm located in the Middle Bohemia. Italian Journal of Animal Science, 2019, roč. 18, č. , s. 498-504. ISSN: 1594-4077.

BRZOBOHATÝ, L. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – VEHOVSKÝ, K. – KUREŠ, D. The effect of the backfat thickness loss on reproduction in lactating sows. Journal of Central European Agriculture, 2015, roč. 16, č. 2, s. 1-9. ISSN: 1332-9049.

KLUZÁKOVÁ, E. – DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. The effect of the Calpastatin (CAST/ MspI and CAST/HinfI and CAST/RsaI) and its interaction with RYR1 genotypes on carcass and meat quality of crossbred pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 1, s. 28-32. ISSN: 1802-7547.

KLUZÁKOVÁ, E. – DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. The effect of the CAST/MspI, HinfI, RsaI, gene and interaction between cast and RYR1 genes on qualitative traits. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2011, roč. 5, č 1, s. 28-31. ISSN: 1802-7547.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – KRATOCHVÍLOVÁ, H. The effect of the sex on chemical composition in pork meat. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2009, roč. 3, č. 2, s. 59 - 64. ISSN: 1802-7547.

BRZOBOHATÝ, L. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – VEHOVSKÝ, K. – KLUZÁKOVÁ, E. The effects of different nutrient composition in the feed on the muscle fibers typology in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2013, roč. 7, č. 2, s. 7-11. ISSN: 1802-7547.

STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. – VEHOVSKÝ, K. The effects of growth intensity and carcass part on the quantitaive and qualitative parameters of muscle fibers in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 2, s. 67-70. ISSN: 1802-7547.

DVOŘÁKOVÁ, V. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – KLUZÁKOVÁ, E. – OKROUHLÁ, M. – KRATOCHVÍLOVÁ, H. The evalution of the melanocortin-4 receptor of the ryanodine-1 receptor and the interaction between this genes on carcass trait in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2010, roč. 4, č. 1, s. 10 - 14. ISSN: 1802-7547.

STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. The impact of MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on meat quality traits in crossbred pigs. AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 2012, roč. 88, č. 11, s. 15405-15409. ISSN: 1684-5315.

STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. – KLUZÁKOVÁ, E. The impact of the substitution of soybean meal for meat-and-bone meal on performance and carcass value of growing-finishing pigs. Scientia Agriculturae Bohemica, 2006, roč. 37, č. 3, s. 108 - 114. ISSN: 1211-3174.

ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – STUPKA, R. – OKROUHLÁ, M. – BRZOBOHATÝ, L. – VEHOVSKÝ, K. The influence of a controlled microclimate on the production performance in weaned pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 2, s. 71-74. ISSN: 1802-7547.

KLUZÁKOVÁ, E. – STUPKA, R. – ŠPRYSL, M. – ČÍTEK, J. – OKROUHLÁ, M. The influence of CAST/MspI, HinfI, RsaI polymorphism on production traits in pigs. GENETIKA-BELGRADE, 2014, roč. 1, č. 46, s. 149-158. ISSN: 0534-0012.

BRZOBOHATÝ, L. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – VEHOVSKÝ, K. The influence of controlled nutrition intensity on the muscle fiber characteristics in fattening pigs. Journal of Central European Agriculture, 2015, roč. 16, č. 1, s. 92-99. ISSN: 1332-9049.

BRZOBOHATÝ, L. – STUPKA, R. – ČÍTEK, J. – ŠPRYSL, M. – OKROUHLÁ, M. – VEHOVSKÝ, K. The influence of growth intensity during different age periods on muscle fiber characteristics in pigs. Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2012, roč. 6, č. 2, s. 1-4. ISSN: 1802-7547.