MÍCHAL, P. – ŠVEHLA, P. – PLACHÝ, V. – TLUSTOŠ, P. Anaerobic digestion of grass: the effect of temperature applied during the storage of substrate on the methane production. ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY, 2017, roč. 38, č. 13-14, s. 1716-1724. ISSN: 0959-3330.
HOMOLKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – MAŇOUROVÁ, A. – **KAVÁLEK, M. – **DVOŘÁČEK, ING. PH.D., V. – HUČKO, B. – MAROUNEK, M. – DOSKOČIL, I. Comparison of starch digestibility methods for extruded wheat grains (Triticum aestivum L.). Czech Journal of Animal Science, 2021, roč. 66, č. 10, s. 420-427. ISSN: 1212-1819.
HAVLÍK, J. – PLACHÝ, V. – FERNÁNDEZ, J. – RADA, V. Dietary purines in vegetarian meat analogues. Journal of the Science of Food and Agriculture, 2010, roč. 90, č 14, s. 2352-2357. ISSN: 0022-5142.
KULMA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – HOMOLKOVÁ, D. – BOŽIK, M. – PLACHÝ, V. – VRABEC, V. Effect of developmental stage on the nutritional value of edible insects. A case study with Blaberus craniifer and Zophobas morio. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, 2020, roč. 92, č. September, s. 1-8. ISSN: 0889-1575.
ŠVEJSTIL, R. – PLACHÝ, V. – JOCH, M. – ŠUBRTOVÁ SALMONOVÁ, H. – **DUŠKOVÁ, D. – **HAUTEKIET, V. – VLKOVÁ, E. Effect of probiotic Clostridium butyricum CBM 588 on microbiota and growth performance of broiler chickens. Czech Journal of Animal Science, 2019, roč. 64, č. 9, s. 387-394. ISSN: 1212-1819.
KULMA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – PLACHÝ, V. – BOŽIK, M. – ADÁMKOVÁ, A. – VRABEC, V. Effect of sex on the nutritional value of house cricket, Acheta domestica L.. Food Chemistry, 2019, roč. 272, č. , s. 267-272. ISSN: 0308-8146.
CHLÁDEK, L. – PLACHÝ, V. – VACULÍK, P. – BRANÝ, P. Evaluation of nutritional and physical values of pellets based on pea and lupine with added yeast in chickens fattening. Agronomy Research, 2017, roč. 15, č. 4, s. 1550-1558. ISSN: 1406-894X.
KUREČKA, M. – KULMA, M. – PETŘÍČKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – KOUŘIMSKÁ, L. Larvae and pupae of Alphitobius diaperinus as promising protein alternatives. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2021, roč. 247, č. 10, s. 2527-2532. ISSN: 1438-2377.
HOMOLKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – **DVOŘÁČEK, V. – HUČKO, B. – MUDŘÍK, Z.; idPublikace = 80472; Název: Nutrient Digestibility of Wheat in Rats and Chickens Depending on the Rye 1B/1R Translocation of Wheat Varieties-- Neexistuje podtyp publikace --
KOUTNÁ, K. – KODEŠ, A. – HUČKO, B. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. Nutrition and dietetic effect of wheat (Triticum aestivum) from conventional and ecological farming.. Scientia Agriculturae Bohemica, 2006, roč. 37, č. 2, s. 71 - 75. ISSN: 1211-3174.
KULMA, M. – PLACHÝ, V. – KOUŘIMSKÁ, L. – VRABEC, V. – BUBOVÁ, T. – ADÁMKOVÁ, A. – HUČKO, B. Nutritional value of three Blattodea species used as feed for animals. Journal of Animal and Feed Sciences, 2016, roč. 25, č. 4, s. 354-360. ISSN: 1230-1388.
HUČKO, B. – BABIDIS, V. – KODEŠ, A. – CHRISTODOULOU, V. – MUDŘÍK, Z. – POLÁKOVÁ, K. – PLACHÝ, V. Rumen fermentation characteristics in pre-weaning calves receiving yeast culture supplements. Czech Journal of Animal Science, 2009, roč. 54, č. 10, s. 435 - 442. ISSN: 1212-1819.
PLACHÝ, V. Setkání mladých vědeckých pracovníků z oblasti výživy. Náš chov, 2006, roč. 2006, č. 11, s. 61 - 63. ISSN: 0027-8068.
PLACHÝ, V. – KODEŠ, A. Stravitelnost dusíku u moderních hybridů prasat. Krmivářství, 2006, roč. 2, č. 2006, s. 43 - 45. ISSN: 1212-9992.
HLAVÁČKOVÁ, A. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A. Stravitelnost sušiny a organické hmoty u objemných krmiv. Krmivářství, 2010, roč. 14, č. 6, s. 23 - 25. ISSN: 1212-9992.
HLAVÁČKOVÁ, A. – KODEŠ, A. – PLACHÝ, V. – MIKEŠOVÁ, K. – MUDŘÍK, Z. Stravitelnost vlákniny - parametr pro hodnocení kvality sena. Krmivářství, 2012, roč. XVI., č. 6, s. 28-30. ISSN: 1212-9992.
PLACHÝ, V. – LITVINEC, A. – LANGROVÁ, I. – HORÁKOVÁ, B. – SLOUP, V. – JANKOVSKÁ, I. – VADLEJCH, J. – ČADKOVÁ, Z. – BORKOVCOVÁ, M. The effect of Syphacia muris on nutrient digestibility in laboratory rats. LABORATORY ANIMALS, 2016, roč. 50, č. 1, s. 39-44. ISSN: 0023-6772.
VOLEK, Z. – **ADÁMKOVÁ, A. – ZITA, L. – **ADÁMEK, M. – PLACHÝ, V. – **MLČEK, J. – MAROUNEK, M. The effects of the dietary replacement of soybean meal with yellow mealworm larvae (Tenebrio molitor) on the growth, nutrient digestibility and nitrogen output of fattening rabbits. Animal Feed Science and Technology , 2021, roč. 280, č. oct, s. 1-6. ISSN: 0377-8401.
**MERINAS-AMO, T. – **MERINAS-AMO, R. – **GARCÍA-ZORRILLA, V. – **VELASCO-RUIZ, A. – CHLÁDEK, L. – PLACHÝ, V. – **DEL RÍO-CELESTINO, M. – **FONT, R. – KOKOŠKA, L. – **ALONSO-MORAG, Á. Toxicological studies of czech beers and their constituents. ..., 2019, roč. 8, č. 8, s. 1-25. ISSN: N.
**DVOŘÁČEK, V. – HOMOLKOVÁ, D. – DOSKOČIL, I. – PLACHÝ, V. – HUČKO, B. Uplatnění blízké infračervené spektrometrie v biologické testaci na potkanech pro odhad krmné kvality pšenice. Úroda, 2017, roč. 65, č. 12, s. 535-538. ISSN: 0139-6013.
**DVOŘÁČEK, V. – **DVOŘÁKOVÁ, Z. – PLACHÝ, V. – **KAVÁLEK, M. Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening. In 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 2018 07.11.2018, Praha, Česká Republika. Praha, Česká republika: , 2018. s. 102-104.
HAVLÍK, J. – RADA, V. – PLACHÝ, V. Xanthine oxidase-inhibitory and hypouricemic action of Black poplar bud extract. In 59th International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research. In: Planta Medica, Journal of Medicinal Plant and Natural Product Research, 12, vol. 77 04.09.2011, Turkey. New York: Verlag, 2011. s. 1453-1453.
**KAVÁLEK, M. – PLACHÝ, V. – HUČKO, B. – **DVOŘÁČEK, V. – **ŠTERBOVÁ, L. Efektivní postupy extruze obilovin a olejnin, Effective extrusion procedures of cereals and oilseeds, , 2018, XX - Nepřiřazeno, A - Certifikovaná metodika (NmetC), N, N, N, C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů, Ministerstvo zemědělství, 09.03.2018,
Affect the presence of 1B/1R translocation the nutritional value of wheat (Triticum aestivum) doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Dvořáček Václav; Stehno Zdeněk; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2009
KODEŠ, A. – MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. – PLACHÝ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Calculating the meadow hay energy value based solely on the NDF. 2015, Acta fytotechn. zootechn, roč. 18, č. 4, s. 95-98.
CELULOLYTICKÁ AKTIVITA BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ U TELAT DO ODSTAVU prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Poláková Karolína; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
HEJNÁK, V. – BARTÁK, M. – FANTOVÁ, M. – CHALOUPKOVÁ, H. – JANKOVSKÁ, I. – JEBAVÝ, L. – KALOUS, L. – KOPECKÝ, O. – LEDVINKA, Z. – MAJZLÍK, I. – NAVRÁTIL, J. – NOHEJLOVÁ, L. – PATOKA, J. – PLACHÝ, V. – RAJMON, R. – SKŘIVANOVÁ, E. – SLAVÍK, O. – STÁDNÍK, L. – STUPKA, R. – ŠEBKOVÁ, N. – TITĚRA, D. – TŮMOVÁ, E. – VOSTRÝ, L. – VRABEC, V. – ZITA, L. Podtyp: Skripta; Chováme zvíře - specializované skriptum pro Univerzitu třetího věku. 2015, Hejnák, V., Skalický, M., Voženílková, J. (Eds.) Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2015. 236 s. ISBN: 978-80-213-2512-8.
HLAVÁČKOVÁ, A. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A. – MUDŘÍK, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Comparison energy prediction of silage using detergent fractions of fiber or detergent fiber digestibility. 2012, Sborník příspěvků mezinárodní konference NutriNET, Mendelova Universita v Brně, 21. - 22.11.2012, s.63-70. ISBN: 978-80-7375-667-3.
Dietární puriny v náhražkách masa: zhodnocení rizik pro jedince s hyperurikemií Ing. Havlík Jaroslav, Ph.D.; Fernández Javier; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
DÍLČÍ POZNATKY ZE STUDIA PREFERENCE PŘÍJMU KRMIV doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; Steinbachová Eva, 2007
DÍLČÍ VÝSLEDKY Z OVĚŘOVÁNÍ KRMNÉ HODNOTY PERSPEKTIVNÍCH LINIÍ PŠENICE OZIMÉ Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc., 2004
DYNAMIKA STRAVITELNOSTI A VYUŽITELNOSTI DUSÍKU A ENERGIE U MASNÝCH HYBRIDŮ PRASAT. doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2004
DVOŘÁČEK, V. – PLACHÝ, V. – ŠTĚRBOVÁ, L. – MATĚJOVÁ, E. – KAVÁLEK, M. – HUČKO, B.Effect of Extrusion Procedure on Selected Grain Parameters in Contrast Wheat Cultivars. 2016, Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, roč. 49, č. 1, s. 6-11. ISSN: 1841-9364.
HUČKO, B. – PLACHÝ, V. – HOMOLKOVÁ, D. – **DVOŘÁČEK, V. – MUDŘÍK, Z.Feeding value of wheat with 1b / 1r rye translocation determined in broiler chickens. 2018, HUČKO, B. – PLACHÝ, V. – HOMOLKOVÁ, D. – **DVOŘÁČEK, V. – MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. Feeding value of wheat with 1b / 1r rye translocation determined in broiler chickens. In Animal Physiology, Nutrition and Welfare 2018 21.11.2018, České Budějovice. České Budějovice: Faculty of Agriculture University of South Bohemia in České Budějovice, 2018. s. 170-177..
HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa) doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2004
INDEX NEGATIVNÍHO PŮSOBENÍ FENOLŮ (IANP) PERSPEKTIVNÍCH JETELOVINOTRAVNICH SMĚSEK Sláma J.; Vorlíček Z.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2007
ŠVEJSTIL, R. – RADA, V. – PLACHÝ, V. – GEIGEROVÁ, M. – SALMONOVÁ, H. – DUŠKOVÁ, D. – HAUTEKIET, V.Influence of administration of Clostridium butyricum MIYAIRI 588 strain on broiler performance and intestinal microbiota.. 2016, NutriNet 2016, 11.2.-12.2.2016 ČZU v Praze, s. 92-100. ISBN: 978-80-213-2638-5.
KVAČEK, J. – MUDŘÍK, Z. – PLACHÝ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Is the Jerusalem artichoke actually a plant of the 21 st century?. 2015, XI. Kábrtovy dietetické dny, NutriNet,15.5.2015, Brno, s. 94-101. ISBN: 978-80-263-0900-0.
PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – KVAČEK, J. – CHRISTODOULOU, V. – KODEŠ, A. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Jak se projeví rozdílné zastoupení polysacharidů v krmné dávce králíků na produkci masa. 2015, XI. Kábrtovy dietetické dny, 14.4.2015, Brno, s. 161-165. ISBN: 978-80-263-0901-7.
KRMNÁ HODNOTA PŠENICE (TRITICUM SATIVUM) Z KONVENČNÍHO A EKOLOGICKÉHO SYSTÉMU PĚSTOVÁNÍ prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; Christodoulou V., 2007
MOŽNOST OVLIVNĚNÍ CELULOLYTICKÉ AKTIVITY BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ PŘÍDAVKY KVASNIC DO KRMNÝCH DÁVEK TELAT DO ODSTAVU prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Ing. Poláková Karolína; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2007
NUTRIČNÍ VLASTNOSTI EKOLOGICKY PĚSTOVANÉHO TRITIKALE Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2007
NUTRITIVE VALUE OF WHEAT WITH AND WITHOUT TRANLOCATION 1B/1R, EVALUATED ON LABORATORY RATS. Dvořáček Václav; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Stehno Zdeněk; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2009
HUČKO, B. – MUDŘÍK, Z. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A.Ověření naťe topinamburu ve výživě králičích brojlerů. 2016, XII. Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky, 7.-8.9.2016, Košice, s. 164-167. ISBN: 978-80-8077-497-4.
KODEŠ, A. – HLAVÁČKOVÁ, A. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Ověření přesnosti predikce energetické hodnoty krmiv pro přežvýkavce. 2013, X. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 25.4.2013, s.195 - 198. ISBN 978-80-263-0365-7.
MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. – HUČKO, B. – PLACHÝ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Ovlivnění základní krmné dávky pro koně přídavky doporučovanými komerčními krmnými směsmi.. 2014, Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI., 2.9. - 3.9. 2014, Košice, s. 261 - 264.
HLAVÁČKOVÁ, A. – MUDŘÍK, Z. – PLACHÝ, V. – HAKL, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Ovlivnění nutriční hodnoty vojtěšky zastoupením jednotlivých frakcí vlákniny.. 2011. In: Sborník konference IX. Kábrtovy dietetické dny. Brno, 18.5.2011, s. 201-205. ISBN: 978-80-7399-125-8.
OVLIVNĚNÍ STRAVITELNOSTI ŽIVIN PŘÍDAVKY KVASNIČNÍ KULTURY U TELAT DO ODSTAVU doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Poláková Karolína; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
FRÜBLINGOVÁ, L. – HAVLÍK, J. – DOSKOČIL, I. – PLACHÝ, V. – STANKOVÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Plant Extract with Anti-Hyperuricemic Activity in Rats. 2012, Sborník příspěvků mezinárodní konference NutriNET, Mendelova Universita v Brně, 21. - 22.11.2012, s.55-61. ISBN: 978-80-7375-667-3 .
POROVNÁNÍ KRMNÉ HODNOTY PŠENICE prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; Christodoulou V., 2007
POTENCIÁLNÍ ROZDÍLY KVALITY PROTEINU STANOVENÉ CHEMICKÝMI A BIOLOGICKÝMI METODAMI doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Dvořáček Václav; Stehno Z.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. – KODEŠ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Praktické využití vztahu jednotlivých frakcí vlákniny na produkční účinnost kukuřičné siláže . 2014, Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI., 2.9. - 3.9. 2014, Košice, s. 60 - 62 .
HUČKO, B. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Praktické využití vztahů jednotlivých frakcí vlákniny na produkční účinnost lučního sena. 2014, Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI., 2.9. - 3.9. 2014, Košice, s. 57 - 59.
PLACHÝ, V. – HLAVÁČKOVÁ, A. – MUDŘÍK, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Predikce energetického zastoupení vojtěšky podle zastoupení ADF.. 2011. In: Sborník konference IX. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 18.5.2011, s. 211-214. ISBN: 978-80-7399-125-8..
Proteosyntetic activity in the rumen of dairy cows prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; Bojanovský J., 2009
Purine content in soybean and mycoprotein-based meat substitutes Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D., Ing. Vladimír Plachý, Ph.D., prof. Ing. Vojtěch Rada, CSc., 2010
HLAVÁČKOVÁ, A. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Quality assessment of maize silage according to fibre digestibility. 2012, Folia Veterinaria, 56, Supplementum III: 19—20, 2012.
HOMOLKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – **VACEK, F. – HUČKO, B. – **DVOŘÁČEK, V. – KODEŠ, A.Relationship between the crude protein content and its individual fractions in different wheat varieties with and without rye translocation 1b / 1r for nitrogenous substances digestibility, intake, conversion and production efficiency of the feed mixture. 2018, HOMOLKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – **VACEK, F. – HUČKO, B. – **DVOŘÁČEK, V. – KODEŠ, A. Relationship between the crude protein content and its individual fractions in different wheat varieties with and without rye translocation 1b / 1r for nitrogenous substances digestibility, intake, conversion and production efficiency of the feed mixture. In NutriNET 2018, Proceeding of Reviewed Scientic Papers 24.05.2018, Mendel University in Brno. Brno: , 2018. s. 40-45..
RETENCE DUSÍKU U FINÁLNÍCH HYBRIDŮ PRASAT Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2008
SROVNÁNÍ PREFERENCE OBILOVIN PĚSTOVANÝCH V KONVENČNÍM A EKOLOGICKÉM SYSTÉMU HOSPODAŘENÍ Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2009
SROVNÁNÍ RŮSTOVÝCH SCHOPNOSTÍ DVOU SKUPIN FINÁLNÍCH HYBRIDŮ PRASAT Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc., 2005
KVAČEK, J. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – CHRISTODOULOU, V. – KODEŠ, A. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Sušená nať topinamburu může být potencionálním krmivem pro králíky. 2015, XI. Kábrtovy dietetické dny, 14.4.2015, Brno, s. 166-169. ISBN: 978-80-263-0901-7.
KULMA, M. – PLACHÝ, V. – VRABEC, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The influence of the last ecdysis on the nutritional value of feeding cockroach Blaptica dubia. 2014, s. 101-105. In Kubík Š. & Barták M. (eds): 6th Workshop on biodiversity, Jevany, Česká zemědělská univerzita v Praze. ISBN 978-80-213-2527-2.
MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. – KODEŠ, A. – PLACHÝ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Upřesnění výpočtu potřeb energie pro psy využívané pro dogtrekking a canicross. 2014, Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI., 2.9. - 3.9. 2014, Košice, s. 179 - 182.
HUČKO, B. – MUDŘÍK, Z. – MIKEŠOVÁ, K. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A.Use of fats in the diet of sport horses. 2016, Acta fytotech. zootechn., roč. 19, č. 1, s. 3-6. ISSN: 1336-9245..
Verification feeding value new lines perennial wheat in the biological experiments and confrontation results with variety Šárka Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Soumar J., 2004
PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. – HUČKO, B.Vliv extruze pšeničného zrna na produkční účinnost u kuřecích brojlerů. 2016, Extruzní technologie je, energeticky efektivní, prakticky bezodpadová a snadno řiditelná technologie sloužící k úpravě fyzikálních vlastností krmiv, především jejich fyzikální skladby, formy a chuti podávaných krmiv. Při extruzi se rostlinné proteiny mění nejvíce při zpracovávání krmiv jako je sójový extrahovaný šrot nebo obiloviny (hlavně pšenice a ječmen). V průběhu procesu dochází k denaturaci bílkovin a částečné nebo úplné inaktivaci jejich negativně působících látek. Významnější složkou v cereáliích je škrob. Vhodnou modifikací lze uzpůsobit funkční vlastnosti tohoto polysacharidu, např. jeho viskozitu nebo tepelné mazovatění. Byl založen pokus s brojlerovými kuřaty. Kontrolní i pokusná skupina byla krmena stejnou krmnou směsí, rozdíl byl pouze v úpravě pšenice - pokusná skupina měla extrudovanou pšenici. Extruze změnila fyzikální vlastnosti pšenice, především díky úpravám škrobu a vlákniny, což se prokázalo dřívějším naplněním požadavku nasycenosti, jak fyzikální, tak i fyziologické. Díky přístupnějším živinám (škrob, vláknina) byla lepší konverze krmiva u směsi s extrudovanou pšenicí. .
HLAVÁČKOVÁ, A. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv obsahu NDF na energetickou hodnotu sena pro přežvýkavce.. 2011. In: Sborník 15. mezinárodní konference studentů dokotorských studijních programů v oboru Výživa a krmení hospodářských zvířat. ČZU v Praze, 26.1.2011, s. 119-124. ISBN: 978-80-87415-10-8. .
VLIV PŘÍTOMNOSTI ŽITNÉ TRANSLOKACE U PŠENICE SETÉ NA JEJÍ NUTRIČNÍ HODNOTU doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Stehno Z.; Dvořáček Václav; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2008
ŠVEJSTIL, R. – RADA, V. – PLACHÝ, V. – GEIGEROVÁ, M. – SALMONOVÁ, H. – DUŠKOVÁ, D. – HAUTEKIET, V.Vliv probiotického kmene Clostridium butyricum na střevní mikrobiotu a užitkovost masných brojlerů. 2016, XXV. konference mladých mikrobiologů Tomáškovy dny 2016, 2.-3.6.2016 Brno, s. 74. ISBN: 978-80-210-8255-7.
VLIV ŽITNÉ TRANSLOKACE NA KVALITU PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
Využití dusíku u současných rostoucích a vykrmovaných prasat Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2006
KODEŠ, A. – HLAVÁČKOVÁ, A. – MUDŘÍK, Z. – PLACHÝ, V. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Využití hodnot jednotlivých frakcí vlákniny pro predikci produkční hodnoty u kukuřičných siláží.. 2014, Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI., 2.9. - 3.9. 2014, Košice, s. 53 - 56.
VÝŽIVNÁ HODNOTA EKOLOGICKY PĚSTOVANÉHO TRITIKALE doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
Vztah genetických vlastností pšenice seté na nutriční hodnotu pro drůbež doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Dvořáček Václav; Stehno Z.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2008
PLACHÝ, V. – HLAVÁČKOVÁ, A. – KODEŠ, A. – MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vztah jednotlivých frakcí vlákniny v kukuřičné siláži k její produkční účinnosti. 2013, X. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 25.4.2013, s.135-138. ISBN 978-80-263-0365-7.
Xanthine oxidase inhibitory activity of medicinal plants and spices Ing. Havlík Jaroslav, Ph.D.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Hejtmánková Kateřina; Ing. Flesar Jaroslav; Ing. Flesar Jaroslav, 2008
HEJNÁK, V. – BEČKA, D. – BORŮVKA, L. – CAPOUCHOVÁ, I. – ČERNÝ, J. – FAMĚRA, O. – FUKSA, P. – HAKL, J. – HAMOUZ, K. – HAVLÍK, J. – HUČKO, B. – JEBAVÝ, L. – KAZDA, J. – KLOUČEK, P. – KOUDELA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUCHTOVÁ, P. – LEGAROVÁ, V. – MAROUNEK, M. – MATULA, S. – PLACHÝ, V. – PROKINOVÁ, E. – PROKŮPKOVÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – RADA, V. – SOUKUP, J. – STÁDNÍK, L. – STUPKA, R. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, M. – ŠPRYSL, M. – ŠTOLC, L. – ŠTRANC, P. – TLUSTOŠ, P. – TŮMOVÁ, E. – URBAN, J. – VANĚK, V. – VAŠÁK, J. – VLKOVÁ, E. Podtyp: Skripta; Zemědělství a zdravé potraviny - specializované skriptum pro Univerzitu třetího věku. 2013, Hejnák, V., Skalický, M., Voženílková, J. (Eds.) Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2013. 275 s. ISBN: 978-80-213-2356-8.
ŽIVINOVÉ SLOŽENÍ TRITIKALE ZE SKLIZNĚ ROKU 2007 doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2007