×
Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
banner

Publikace

Sládková, B., Schmidtová, D., Krupková, M., Sabolová, M.: Houby jako součást výživy. Výživa a potraviny. 1, 15-18 (2019)

Fišnar J., Sabolová M., Réblová Z.: Relationship between tocopherols depletion and polymerised triacylglycerols formation during heating of vegetable oils. Czech J Food Sci. 36, (2018)

Sabolová M., Czornyj Š., Fišnar J., Doležal M., Sosnová D., Matějková K., Réblová Z.: Tocochromanol content in commercially prepared fried foods. Czech J Food Sci. 36, 392-402 (2018)

Kouřimská L., Sabolová M., Horčička P. Rys S., Božik M.: Lipid content, fatty acid profile and nutritional value of new oat cultivars. J Cereal Sci. 84, 44-48 (2018)

Nevrzalová A., Kouřimská L., Sabolová M.: Alergenní vlastnosti různých druhů mlék, Výživa a potraviny. 6, 146-150 (2017)

Sabolová M., Pohořelá B., Fišnar J., Kouřimská L., Chrpová D., Pánek J.: Formation of oxysterols during thermal processing and frozen storage of cooked minced meat. J Sci Food Agr. 97, 5092-5099 (2017)

Sabolová M., Johanidesová A., Hasalíková E., Fišnar J., Doležal M., Réblová Z.: Relationship between the composition of fats and oils and their oxidative stability at different temperatures, determined using the Oxipres apparatus. Eur J Lipid Sci Technol. 119 (2017)

Huml L., Miksatkova P., Novy P., Drabek O., Sabolova M., Umar M., Tejnecky V., Pohorela B., Kourimska L., Maskova E., Tulin A., Lapcik O., Kokoska L.: Fatty acids, minerals, phenolics and vitamins in the seeds of Inocarpus fagifer, a Pacific Island underutilized legume. J Appl Bot Food Qual. 89, 264-269 (2016)

Sabolová M., Adámková A, Kouřimská L., Chrpová D, Pánek J.: Minor lipophilic compounds in edible insects. Potravinárstvo. 10, 400-406 (2016).

Kouřimská L., Sabolová M., Dvořáková B., Roubíčková I., Pánek J., Nový P.: Antioxidant aktivity of Lamiaceae herbs grown under organic and conventional farming. Sciencia Agriculturae Bohemica (SAB). 45, 19-25 (2014)