×
Ing. Roman Švejstil
banner

Životopis

Zaměstnání

2017 - ?: THP, Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky ČZU v Praze


Odborné stáže

XI 2019 - X 2020: European Food Safety Authority, odborná stáž v Scientific Evaluation of Regulated Products Department, Parma, Italy

XI-XII 2015: Suleyman Demirel University, odborná stáž v rámci projektu Functional Feeds: Enzymatic, Nutritional And Antioxidant Enrichment Of Common Feed Materials By Solid State Fermentation, Isparta, Turecko


Vzdělání


2013 - 2019: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU, Obecná zootechnika, doktorské studium

2011 - 2013: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU, Kvalita a zpracování zemědělských produktů, magisterské studium

2008 - 2011: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU, Kvalita produkce, bakalářské studium

2001 - 2008: Gymnázium Nad Štolou, Praha, osmileté gymnázium


Specializace


Specializuji se na problematiku probiotik a prebiotik, se zvláštním zřetelem na bifidobakterie a oligosacharidy mateřského mléka.


Odborné kurzy


2013: Erasmus LLP Intensive Programme 'Regulatory Aspects and Scientific Risk Assessment of Food and Feed Safety', Antalya, Turecko

2011: Euroleague for Life Sciences and Erasmus LLP Summer School 2011 'Food Safety, Quality and Nutrition Course', Praha, Česká republika


Vědecké konference


2015: The 8th International Yakult Symposium 'Probiotics, a Proactive Approach to Health', Berlín, Spolková republika Německo

8th Probiotics, Prebiotics & New Foods for Microbiota and Human Health, Řím, Itálie

2014: The International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics, Budapešť, Maďarsko

2013: ELLS Scientific Student Conference 2013 'Sustainability Challenge - Technological advancements and other solutions', Vídeň, Rakousko

2011: ELLS Scientific Student Conference 2011 'Can Agriculture Feed the World?', Wageningen, Nizozemsko