SKŘIVAN Pavel; CHRPOVÁ Diana; KLITSCHOVÁ Blanka; ŠVEC Ivan a SLUKOVÁ Marcela. Buckwheat Flour (Fagopyrum esculentum Moench)—A Contemporary View on the Problems of Its Production for Human Nutrition. Online. Foods. Basel:MDPI AG, roč. 12 (2023), s. 1-11. 2304-8158 Dostupné z: 10.3390/foods12163055
CHRPOVÁ Diana a MUSILOVÁ Šárka. Způsob výživy laktující matky a její vliv na výživu kojence a kvalitu mateřského mléka. Online. Pediatrie pro praxi. Praha: Solen, roč. 24 (2023), s. 38-42. 1803-5264 Dostupné z: 10.36290/ped.2023.017
Sabolová, M., Pohořelá, B., Fišnar, J., Kouřimská, L., Chrpová, D., Pánek J.: Formation of oxysterols during thermal processing and frozen storage of cooked minced meat. J Sci Food Agr. 97, 5092-5099 (2017)
Sabolová, M., Adámková A., Kouřimská L., Chrpová, D., Pánek, J.: Minor lipophilic compounds in edible insects. Potravinárstvo. 10, 400-406 (2016)
Chrpová, D., Kouřimská, L., Gordon, M. H., Heřmanová, V., Roubíčková, I., Pánek, J. Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech Journal of Food Sciences, 28 (4), 317-325, (2010)
Kouřimská L., Chrpová D., Pánek, J., Kolesárová L., Legarová V.: Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření. Chemické Listy, 104 (16 – Special Issue), 441-444, (2010)
Roubíčková, I., Kouřimská, L., Štolcová, M., Chrpová, D., Pánek, J. Antioxidative activity of selected component of diet. XVI th International Conference on Current Issues of Cultivation, manufacturing and Usage of Medicinal, Aromatic and Spicy Plants. Proceedings. Agricultura Scientia prosperitas. ČZU v Praze, 225-233, ISBN 978-80-213-2121-2, (2010)
Monografie:
Chrpová D., S výživou zdravě po celý rok; Grada Publishing, a. s. Praha; 136 stran; ISBN 978-80-247-2512-3 (2010)
Spoluautor publikace:
Chrpová, D. Pánek, J.: Živiny a jejich dietární zdroje v Klinická výživa Kohout, P. a kol. Galén. s. 225 - 294. ISBN 978-80-7492-555-9 (2021)
Chrpová D., Výživová doporučení při nesnášenlivosti lepku in Obiloviny v lidské výživě. Ed. Skřivan P. Forsapi. s. 36 - 37. ISBN 978-80-87250-28-0 (2015)
Spoluautor článku v časopise:
Pánek, J., Chrpová, D.: Význam ovoce ve výživě. Rukověť zahrádkáře. s. 72 – 77. ISBN 978-80-85362-70-1 (2013)
Recenze publikace:
Čapek Adamec, M. a kol: Chemie pro SOŠ nechemického zaměření. EDUKO. 184 str. ISBN 978-80-88057-55-0 (2019)
Přednášky a postery vybrané:
CHRPOVÁ Diana a PÁNEK Jan. 2023. Vliv způsobu výživy matky na příjem nutrientů kojencem. Sborník abstraktů XXXIX. Mezinárodní kongres SKVIMP na téma Nutriční péče jako lidské právo, 1. - 3. 6.2023, Hradec Králové, s. 42-43, ISBN 978-80-7177-046-6, přednáška
PÁNEK Jan; RŮŽIČKOVÁ Markéta; DOLEŽAL Marek a CHRPOVÁ Diana. 2023. Mastné kyseliny v konzervovaných výrobcích z ryb. Sborník abstraktů XXXIX. Mezinárodní kongres SKVIMP na téma Nutriční péče jako lidské právo, 1. - 3. 6.2023, Hradec Králové, s. 48, ISBN 978-80-7177-046-6
CHRPOVÁ Diana a PÁNEK Jan. 2023. Čajovník čínský (Camellia sinensis) ve výživě . XXIX. Sympozium o morfologii a funkci střeva, Doksy, 27.-29.4.2023, přednáška
Chrpová D., Pánek J.: XXXVI. Mezinárodní kongres SKVIMP. Výživa a metabolismus: věda – praxe – etika. Hradec Králové, přednáška: Potraviny určené pro zvláštní výživu. 10. - 12. 9 2020, přednáška
Chrpová D., Pánek J.: XXXV. Mezinárodní kongres SKVIMP. Kontroverze ve výživě. Hradec Králové, přednáška v bloku Sacharidy ve výživě: Náhradní sladidla, 11. – 13. 4. 2019, přednáška
Chrpová D.: Brněnské onkologické dny, Konference pro nelékařské zdravotnické pracovníky, Výstaviště Brno, přednáška v bloku Rizika ve výživě: Oxidační produkty lipidů. Antioxidanty; Trehalóza. Snížení aktivity trehalázy jako součást deficitu disacharidáz, 17. 5. 2018, přednáška
Chrpová D.: Odborná konference Nutriční terapeuti 2018, SNT ČAS, Kunětická hora, přednáška Potraviny nového typu I - zdroje n-3 mastných kyselin, 16. 6. 2018, přednáška
Chrpová D.: Bezpečná výživa ÚAP VŠCHT Praha; Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky II; Potraviny pro zvláštní výživu, 2. 6. 2018, přednáška
J. Pánek, D. Chrpová, B. Pohořelá, D. Vybíralová, P. Vybíral: Nutriční benefity kozího mléka a výrobků z kozího mléka. Atherosklerosa 2017 - diagnostika, léčba, prevence v dětském i dospělém věku, Praha, 6. - 7. 9. 2017; sborník str. 49 – 50. ISBN 978-80-905595-4-7, přednáška
Chrpová D., Pánek J.: Mohou být hodnoty glykemického indexu některých potravin zavádějící? Sborník prezentací XXXII. Mezinárodního kongresu SKVIMP Optimální nutriční péče pro každého, Hradec Králové, 17. – 19. 3. 2016; Těšínský P., Novák F., Kohout P., Kholová P. (Eds.), Euroverlag s.r.o., Plzeň, ČR, 2016, str. 71-73, přednáška
Chrpová D., Pohořelá B., Pánek J.: Vliv „moderních“ alternativních výživových směrů na kvalitu dietoterapeutických doporučení u vybraných diagnóz. Sborník XXXI. Mezinárodní kongres SKVIMP, Hradec Králové, 5. - 7. 3. 2015, str. 99-101; ISBN 978-80-7177-976-4, přednáška
Chrpová D., Šimková Š., Pánek J.: Potenciální deficience nenasycených mastných kyselin u šetřících diet Dietního systému, Sborník atherosklerosa 2014 - diagnostika, léčba, prevence v dětském i dospělém věku, Praha, 10. -11. 9. 2014, str. 13 – 17; ISBN 978-80-905595-1-6, přednáška
Chrpová D., Roubíčková I., Sabolová M., Réblová Z., Pánek J.: Využití vybraných rostlinných tuků a olejů pro smažení potravin. In: Novák F., Sobotka L., Těšínský P., Kholová P. Eds., Sborník prezentací XXIX. Mezinárodní kongres SKVIMP na téma Výživa a regenerace – cesta k uzdravení. Hradec Králové, 7. – 9. 3 2013, str. 96 – 98; ISBN 978-80-7177-975-9, přednáška
Chrpová D., Roubíčková I., Sabolová M., Pánek J.: Použití některých aromatických bylin ke stabilizaci smažicích olejů. In: Kohout P. Ed., Sborník abstraktů z XIX. Sympozia o morfologii a funkci střeva, Staré splavy u Máchova jezera, 25. - 27. 4. 2013, str. 57 – 58; ISBN: 987-80-87250-22-8.; poster
Chrpová D., Garcia Ortiz C., Roubíčková I., Kouřimská L., Pánek J.: Antioxidative Potential of Selected Herbs and Spices. 9th EuroFedLipid Congress, Rotterdam, 18. - 21. 9. 2011, poster
Chrpová D., Kouřimská L., Roubíčková I., Pánek J.: The effect of growth conditions on nutritionally significant components of parsley leaves (Petroselinum crispum). Proceedings of ILSI International Symposium on Health Benefits of Foods – from Emerging Science to Innovative Products, Prague, 5. - 7. 10. 2011, str. 66; poster
Chrpová D., Ilko V., Doležal M., Pánek J., Roubíčková I.: Oxysterols in food – methodology. In: Pulkrabová J., Tomaniová M., Godulová V., Cejpek K., Hajšlová J. Eds., Book of abstracts, International conference on new knowledge on chemical reactions during food processing and storage. Chemical Reactions in Foods VII, Prague, Czech Republic, 14. - 16. 11. 2012, page 175; poster
Chrpová D., Roubíčková I., Ilko V., Kouřimská L., Sabolová M., Pánek J.: Antioxidant activities of Lemon balm (Melissa officinalis L., Lamiaceae). In: Pulkrabová J., Tomaniová M., Godulová V., Cejpek K., Hajšlová J. Eds., Book of abstracts, International conference on new knowledge on chemical reactions during food processing and storage. Chemical Reactions in Foods VII, Prague, Czech Republic, 14. - 16. 11. 2012, page 104; poster
Chrpová D., Kouřimská L., Heřmanová V., Pánek J.: Antioxidační působení vybraných druhů koření používaných v šetřících dietách (Antioxidant activity of some herbs used in dietology practice). Sborník Antioxidanty 2009, Nitra, 6. 5. 2009, str. 107-111; ISBN 978-80-552-0209-9; přednáška