ROZVOJ BACHOROVÝCH SLIZNIC U TELAT V ZÁVISLOSTI NA JEJICH KRMNÉ DÁVCE. Ing. Doležal Petr; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc., 2005
SLIZNICE BACHORU A CELULOLYTICKÁ AKTIVITA U TELAT KRMENÝCH DO ODSTAVU ROZDÍLNÝMI KRMNÝMI DÁVKAMI doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Doležal Petr, 2009
SROVNÁNÍ VÝSLEDKŮ CHEMICKÝCH A BIOLOGICKÝCH HODNOCENÍ KVALITY BÍLKOVIN CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE. prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kráčmar S.; Babidis V., 2004
SROVNÁNÍ PREFERENCE OBILOVIN PĚSTOVANÝCH V KONVENČNÍM A EKOLOGICKÉM SYSTÉMU HOSPODAŘENÍ Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2009
MIKEŠOVÁ, K. – MAREČEK, E. – HUČKO, B. – MUDŘÍK, Z. – ČÍTEK, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Studium vlivu pupalkového oleje na hematologické hodnoty u sportovních koní. 2013, X. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 25.4.2013, str. 354 - 358. ISBN: 978-80-263-0365-7.
STUDY OF DIETARY RESTRICTION RESPONSE IN MALES AND FEMALES OF LABORATORY RATS (RATTUS NORVEGICUS) Ing. Eberová Jitka; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2005
KVAČEK, J. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – CHRISTODOULOU, V. – KODEŠ, A. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Sušená nať topinamburu může být potencionálním krmivem pro králíky. 2015, XI. Kábrtovy dietetické dny, 14.4.2015, Brno, s. 166-169. ISBN: 978-80-263-0901-7.
Sustainable Utilization of Agricultural Abandoned Land Havránek F.; Pavliš Jindřich; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2006
The influence of rumen development in calves feeding different feed ration doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Doležal P.; Christodoulou V.; Ing. Kacerovská Libuše, CSc.; Eberová J., 2004
THE REPLACEMENT OF SOYBEAN MEAL BY CHICKPEAS IN THE DIET OF GROWING-FINISHING PIGS. ΙΙ. EFFECT ON PORK QUALITY Christodoulou V.; Sossidu Eva; Babidis V.; Ambrosiadis J.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Iliadis C., 2005
THE REPLACEMENT OF SOYBEAN MEAL BY CHICKPEAS IN THE DIET OF GROWING-FINISHING PIGS. Ι. EFFECT ON PERFORMANCE AND CARCASS CHARACTERISTICS Christodoulou V.; Babidis V.; Sossidu Eva; Ambrosiadis J.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Iliadis C., 2005
TRITIKALE A JEHO NUTRIČNÍ HODNOTA doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2007
MUDŘÍK, Z. – CHRISTODOULOU, V. – HUČKO, B. – JOCH, M. – KODEŠ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Tvorba metanu u přežvýkavců a možnosti jeho omezení dietou. 2013, X. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 25.4.2013, s.151 - 154. ISBN 978-80-263-0365-7.
MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. – KODEŠ, A. – PLACHÝ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Upřesnění výpočtu potřeb energie pro psy využívané pro dogtrekking a canicross. 2014, Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI., 2.9. - 3.9. 2014, Košice, s. 179 - 182.
HUČKO, B. – MUDŘÍK, Z. – MIKEŠOVÁ, K. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A.Use of fats in the diet of sport horses. 2016, Acta fytotech. zootechn., roč. 19, č. 1, s. 3-6. ISSN: 1336-9245..
Variabilita aminokyselinové skladby proteinu zrna u rozdílných typů pšenice seté. prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Dvořáček Václav; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Němec Z., 2006
Verification feeding value new lines perennial wheat in the biological experiments and confrontation results with variety Šárka Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Soumar J., 2004
PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. – HUČKO, B.Vliv extruze pšeničného zrna na produkční účinnost u kuřecích brojlerů. 2016, Extruzní technologie je, energeticky efektivní, prakticky bezodpadová a snadno řiditelná technologie sloužící k úpravě fyzikálních vlastností krmiv, především jejich fyzikální skladby, formy a chuti podávaných krmiv. Při extruzi se rostlinné proteiny mění nejvíce při zpracovávání krmiv jako je sójový extrahovaný šrot nebo obiloviny (hlavně pšenice a ječmen). V průběhu procesu dochází k denaturaci bílkovin a částečné nebo úplné inaktivaci jejich negativně působících látek. Významnější složkou v cereáliích je škrob. Vhodnou modifikací lze uzpůsobit funkční vlastnosti tohoto polysacharidu, např. jeho viskozitu nebo tepelné mazovatění. Byl založen pokus s brojlerovými kuřaty. Kontrolní i pokusná skupina byla krmena stejnou krmnou směsí, rozdíl byl pouze v úpravě pšenice - pokusná skupina měla extrudovanou pšenici. Extruze změnila fyzikální vlastnosti pšenice, především díky úpravám škrobu a vlákniny, což se prokázalo dřívějším naplněním požadavku nasycenosti, jak fyzikální, tak i fyziologické. Díky přístupnějším živinám (škrob, vláknina) byla lepší konverze krmiva u směsi s extrudovanou pšenicí. .
VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Koutná Karla; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c.; prof. Dr. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c., 2005
VLIV PĚSTOVÁNÍ U ROZDÍLNÝCH ODRŮD PŠENICE SETÉ NA VÝNOS A KRMNOU KVALITU PROTEINU ZRNA Ing. Koutná Karla; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005
VLIV PŘÍTOMNOSTI ŽITNÉ TRANSLOKACE U PŠENICE SETÉ NA JEJÍ NUTRIČNÍ HODNOTU doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Stehno Z.; Dvořáček Václav; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2008
MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. – KODEŠ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv pšeničných vloček s doplňkem močoviny na zastoupení fermentačních kyselin v bachorové šťávě. 2012, Sborník konference Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky X., CD - Supplement posterových prezentácií, Košice, 6.9.2012, s.243. ISBN: 978-80-8077-282-6 .
MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv pšeničných vloček upravených přídavkem močoviny na mléčnou produkci. 2012, Sborník konference Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky X., Košice, 6.9.2012, s.108-111. ISBN: 978-80-8077-282-6.
Vliv systému hospodaření, odrůdy a ročníku na krmnou kvalitu proteinu zrna pšenice seté doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c.; prof. Dr. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c.; Řehořová Karla, 2006
VLIV ŽITNÉ TRANSLOKACE NA KVALITU PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
KŮTOVÁ, J. – JANOTA, J. – HAVRÁNEK, F. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vyhodnocení vybraných směsek pro zvěř v krajině Podřipska.. 2011. In: Sborník konference Zajac poĺný před štvrťstoročím a dnes. Nitra, 24.3.2011, s. 57-68. ISBN: 978-80-89418-11-4..
Využití dusíku u současných rostoucích a vykrmovaných prasat Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2006
KODEŠ, A. – HLAVÁČKOVÁ, A. – MUDŘÍK, Z. – PLACHÝ, V. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Využití hodnot jednotlivých frakcí vlákniny pro predikci produkční hodnoty u kukuřičných siláží.. 2014, Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI., 2.9. - 3.9. 2014, Košice, s. 53 - 56.
Vyuzívání vedlejsích produktu potravinárského prumyslu má i etické problémy. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1998
VÝŽIVNÁ HODNOTA EKOLOGICKY PĚSTOVANÉHO TRITIKALE doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008
Vztah genetických vlastností pšenice seté na nutriční hodnotu pro drůbež doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Dvořáček Václav; Stehno Z.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2008
PLACHÝ, V. – HLAVÁČKOVÁ, A. – KODEŠ, A. – MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vztah jednotlivých frakcí vlákniny v kukuřičné siláži k její produkční účinnosti. 2013, X. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 25.4.2013, s.135-138. ISBN 978-80-263-0365-7.
Základní živiny v krmnných směsích pro drůbež doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2004
Závislosti teploty a relativní vlhkosti stájového prostředí pri odchovu telat na venkovních teplotách. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1997
HEJNÁK, V. – BEČKA, D. – BORŮVKA, L. – CAPOUCHOVÁ, I. – ČERNÝ, J. – FAMĚRA, O. – FUKSA, P. – HAKL, J. – HAMOUZ, K. – HAVLÍK, J. – HUČKO, B. – JEBAVÝ, L. – KAZDA, J. – KLOUČEK, P. – KOUDELA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUCHTOVÁ, P. – LEGAROVÁ, V. – MAROUNEK, M. – MATULA, S. – PLACHÝ, V. – PROKINOVÁ, E. – PROKŮPKOVÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – RADA, V. – SOUKUP, J. – STÁDNÍK, L. – STUPKA, R. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, M. – ŠPRYSL, M. – ŠTOLC, L. – ŠTRANC, P. – TLUSTOŠ, P. – TŮMOVÁ, E. – URBAN, J. – VANĚK, V. – VAŠÁK, J. – VLKOVÁ, E. Podtyp: Skripta; Zemědělství a zdravé potraviny - specializované skriptum pro Univerzitu třetího věku. 2013, Hejnák, V., Skalický, M., Voženílková, J. (Eds.) Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2013. 275 s. ISBN: 978-80-213-2356-8.
ŽIVINOVÉ SLOŽENÍ TRITIKALE ZE SKLIZNĚ ROKU 2007 doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2007