×
prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
zástupce vedoucí katedry
banner

Publications

Five most cited publications according WOS:

Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, Effect of antioxidants on losses of tocopherols during deep-fat frying. Food Chemistry, 52, 2, 175-177 (times cited: 85)

Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, The effects of antioxidants on changes in oils during heating and deep frying. Journal of the Science of Food and Agriculture, 68, 3, 347-353 (times cited: 67)

Chrpová, D., Kouřimská, L., Gordon, M.H., Heřmanová V., Roubíčková, I., Pánek, J., 2010, Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech Journal of Food Sciences, 28, 4, 317-325 (times cited: 43)

Bernardos, A., Marina, T., Žáček, P., Perez-Esteve, E., Martinez-Manez, R., Lhotka, M., Kouřimská, L., Pulkrábek, J., Klouček, P., 2015, Antifungal effect of essential oil components against Aspergillus niger when loaded into silica mesoporous supports, Journal of the Science of Food and Agriculture, 95, 14, 2824-2831 (times cited: 22)

Nový, P., Rondevaldová, J., Kouřimská, L., Kokoška, L., 2013, Synergistic interactions of epigallocatechin gallate and oxytetracycline against various drug resistant Staphylococcus aureus strains in vitro, Phytomedicine, 20, 5, 432-435 (times cited: 20)

Other results

KOUŘIMSKÁ, L.METROFOOD jako infrastruktura v oblasti potravinářských věd a výživy v EU a ČR. 2021, Sborník příspěvků, On-line symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 24-25, ISBN 978-80-7592-102-4.

**ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C.METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. 2018, **ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C. METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. In XXII World Congress of the International Measurement Confederation (IMEKO 2018) 03.09.2018, Belfast, UK. UK: IOP Conf. Series: Journal of Physics, 2018. s. 1-4..

Milk fat and protein contents as additional indicators for prediction of the onset of cyclic ovarian activity in dairy cows post partum Ing. Šichtař Jiří; MVDr. Slavík Petr, Ph.D.; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Klabanová Petra; Jílek František; prof. MVDr. Ing. Jílek František, DrSc., 2008

Monitoring of Cadmium Content in a Lettuce, a Sweet Fennel and a Endive Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Monitoring of milk acidity changes during goat cheesemaking Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Possibilities of acceleration early potatoes harvest and their influence on ascorbic acid content from the kitchen editing point of view Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Possibilities for increasing the yield of cheese Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Frozen or cooled products? doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

The European Parliament and Council of Europe regulation No. 178/2002 and novel food in the light of actual changes doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

BALÍK, J. – BORŮVKA, L. – FAMĚRA, O. – HEJNÁK, V. – HUČKO, B. – HLAVA, J. – JEBAVÝ, M. – KAZDA, J. – KLABZUBA, J. – KOPECKÝ, O. – KOUDELA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUNT, M. – LACHMAN, J. – MAREČEK, J. – MATULA, S. – MERUNKOVÁ, I. – ELIÁŠOVÁ, B. – NOVÁK, J. – PROKINOVÁ, E. – RYŠÁNEK, P. – SKALICKÝ, M. – SOUKUP, J. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, L. – SVOBODOVÁ, M. – ŠEBKOVÁ, N. – ŠTOLCOVÁ, M. – TITĚRA, D. – TLUSTOŠ, P. – TOLAR, V. – VANĚK, V. – VOŘÍŠEK, K. – ZELENÝ, V. Podtyp: Skripta; Naše zahrada - specializované skriptum pro U3V. 2011. Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2011. 271 s. ISBN: 978-80-213-2162-5.

Proposal of HACCP for farm milk obtaining Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Nonalkoholic drinks doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2007

Frequently discussed contaminants in EU and WTO framework doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

New ways of microdispersive and nanodispersive systems formulation as transport systems for farmakological effective compounds Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Nutritionally valuable compounds in tomatoes Kolesárová L.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

KOUŘIMSKÁ, L. – KULMA, M.Nutriční hodnota hmyzu a jeho přijímání konzumenty. 2022, Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno, 12.-13. 10. 2022, s. 38-42, ISBN: 978-80-7305-876-0.

Nutritional importance of goat and sheep milk fat Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Kateřina Janušová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

KOUŘIMSKÁ, L.Nutritional value of edible insects and perspectives of their use as an alternative source of proteins. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 52-53. ISBN 978-80-213-3036-8..

Investigation of consumer preferences for cheese and cheese flavours Michlová T.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Content of selected elements in tomato (Solanum lycopersicum) fruit fertilized with anaerobically fermented pig slurry Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2008

Content of Selected Elements in Vegetables Depending on Fertilization Method Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2009

Selected heavy metals content in vegetable fertilized using anaerobically fermented pig slurry Ing. Doxanský Petr; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; RNDr. Mošna František, Ph.D., 2009

Oils and fats - rejected and needed doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

The optimalization of methods of determination of selected organic acids in milk and yoghurts Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

The optimalization of methods of determination of selected organic acids in milk and yoghurts Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Organoleptic properties of whey based drinks Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Organoleptic Properties of Whey Drinks Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Organoleptic properties of smoked cheese in relation to the time from openin the original packaging Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Šedivá Alena, 2006

The Fate of Selected Health Protecting Constituents During Processing of Food Plants Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Sheep milk and its importance in human nutrition doc. Ing. Hejtmánková Alena, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Labelling of origin of traditional agricultural products and food doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

Labelling of origin of traditional agricultural products and food doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

KOUŘIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Počet somatických buněk v mléce z ekologických a konvenčních chovů. 2011. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí „Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.“, Brno 19. 5. 2011, s. 38-39. ISBN: 978-80-7375-509-6.

Goat breeding conditions Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Characteristics of hemp seed oils extracted using two different ways Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), 2010

Comparison of the main milk and meat components from conventional and organic farming Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Pavel Hering (externí), 2010

Comparison of the main milk components from conventional and organic farming Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Jana Poděbradská (externí), Zuzana Vejvodová (externí), Pavel Hering (externí), 2010

Comparison of Cow Milk from Morning and Evening Milking Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Pacáková Zuzana; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2009

Comparison of qualitative parameters of vegetable grown under different fertilization conditions Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; doc. Dr. Ing. Poustka Jan; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Hajšlová Jana, 2006

Comparison of qualitative parameters of hemp seed oils obtained by two different ways - pressing and extraction Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Comparison of quantitative and qualitative parameters of grown vegetables based on different types of fertilization Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Hajšlová Jana; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2006

Comparison of organoleptic and physiochemical properties of whey based drinks Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka, 2008

ADÁMKOVÁ, A. – KOUŘIMSKÁ, L. – BORKOVCOVÁ, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání složení a nutriční kvality hmyzu ze Sumatry a chovaného v ČR. 2015, Sborník příspěvků. XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 25.-27. 5. 2015, s. 190-193. ISBN 978-80-86909-11-0.

KOUŘIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání syrového kravského mléka z ekologického a konvenčního zemědělství. 2011. Sborník přednášek a posterů "Food Hygiene and Technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days", Brno 12. - 13. 10. 2011, s. 15-19. ISBN 978-80-7305-594-3.

KOUŘIMSKÁ, L. – DRESSLEROVÁ, I. – SUS, J.Porovnání vybraných kvalitativních parametrů jablek z ekologické a integrované produkce. 2016, Sborník příspěvků. XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 23.-25. 5. 2016, s. 43-47. ISBN: 978-80-86909-12-7.

Postharvest physiology and changes in apples during storage Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Alena Gabrielová, 2010

Cheese whey quality assessment in relation to its utilization for whey drinks preparation Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Practicum for milk farm producers Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Practicum for milk farm producers Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Practicum for milk farmers (Practice seminar) - Products assessment doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Practicum for milk farmers (Practice seminar) - Hygiene requirements for farm milk processing doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Practicum for milk farmers (Practice seminar) - Cheesemaking doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Principles of sensory analysis Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka; Ing. Legarová Veronika; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

KUDRNÁČOVÁ, E. – LUKEŠOVÁ, D. – SILBEROVÁ, PH.D., I. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Protozoan Parasites in Faeces of Small Felidae Kept at the Czech Zoos. 2015, Abstract book of 25th World Association for the Advancement of Veterinary Parasitology Conference (WAAVP), 15-20 August 2015, Liverpool, United Kingdom. http://www.waavp2015.com/ ID=L028: p.748.

KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Puriny a jejich metabolity v jedlém hmyzu. 2022, Sborník příspěvků, 50. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.-25. 5. 2022, s. 13-17, ISBN 978-80-7592-102-4.

Activity of antioxidants during storage and frying Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan; Gordon Michael H.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2005

Qualitative parameters of vegetables fertilized with conventional and non-conventional methods Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2007

Qualitative parameters of vegetables fertilized with convetional and non-conventional methods Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc., 2007

Quality of hemp seed oil depending on its obtaining Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Reducing food safety risks for third countries doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Charvátová Jana, 2006

Relationship of results of various methods of urea analyse in native and enriched milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Reliability of milk urea analyse results by various methods in use of artificial milk control samples Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Secondary Metabolites in Food Crops from Organic Farming Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Selection of LAB strains for mixed cultures efficient against spoillage bacteria, yeast and moulds Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Sensory analysis of hard and semi-hard cheeses Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, 2010

Sensory quality of farm produced dairy products Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Senzorická kvalita tekutých mléčných výrobků na našem trhu. 2013, Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013, Brno 27. 2. 2013, s. 233-237. ISBN 978-80-7375-705-2.

Assessment of Edam Type Flavoured Cheese Kochánková K.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Sensory assessment of smoked cheese Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Monitoring of chemical and organoleptical changes of selected apple cultivars during their storage Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Bc. Turková Tereza, 2006

Monitoring of the effects of lactation period on the quality of goat milk and dairy products Charvátová R.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Monitoring of market dairy products quality Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Alena Gabrielová, Jana Poděbradská (externí), Alexandra Mikotová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Monitoring of goat cheese and quarg Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Charvátová R.; Ing. Legarová Veronika, 2009

Monitoring of Urea Content in Raw Milk from High Producing Dairy Cows During the Lactation Period Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Šichtař Jiří; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Dvořáková Blanka, 2009

Monitoring of the salt content in farm cheeses Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., K. Kochánková (externí), 2010

Monitoring of fermentation process of cheese whey and mixtures of cheese whey and milk Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Monitoring of the whey fermentation for its use in fermented drinks preparation Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

The effects of antioxidants on tocopherol content changes in rapeseed oil during deep frying Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Monitoring of influence of fertilization conditions on qualitative parameters of vegetable grown Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Hajšlová Jana, 2006

Monitoring of milk acidity changes during goat cheesemaking Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Monitoring of acidity changes during goat cheesemaking Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2006

Monitoring of fermentation process of cheese whey and mixtures of cheese whey and milk Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Blanka Dvořáková, Alena Gabrielová, 2010

Monitoring of changes of lactose content during fermentation process of cheese whey drinks Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Blanka Dvořáková, Alena Gabrielová, 2010

Composition and technological properties of chicken meat product Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Monitoring of the calcium content in natural cheeses Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Determination of Vitamin C in Fruit and Vegetables Holická M.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Raw milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Cheese Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina, 2009

The secret under tomato skin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Process Flavours and Food Quality Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan, 2006

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – **ŠEVČÍK, R.Technologické zpracování jedlého hmyzu. 2021, Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác, XVIII. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 22-24. 9. 2021, p. 134-138. ISBN 978-80-552-2353-7.

Technology of cheese and quark processing in relation to their acidity Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

KRTIČKA, M. – BOŽIK, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KLOUČEK, P.The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition. 2020, BOOK OF ABSTRACTS, 5TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON METROLOGY IN FOOD AND NUTRITION, 16-18 SEPTEMBER 2020, CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES PRAGUE,ISBN: 978-80-213-3036-8, DOI: 10.5281/zenodo.4017461.

The effect of conventional and non conventional fertilization methods on the quality of vegetables Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc., 2007

The effect of conventional and non-conventional fertilization methods on the quality of vegetables Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc., 2007

ŠKVOROVÁ, P. – ŠVEJSTIL, R. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of culinary processing on the microbiological quality of Tenebrio molitor. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovník 7. - 9. 11. 2022, s. 48, ISBN 978-953-7124-12-0.

The effect of fertilization method on composition and antioxidant properties of leafy parsley (Petroselinum crispum) Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Denisa Václavíková (externí), Jan Pánek (externí), Michael H. Gordon (externí), Ing. Aleš Holík, Blanka Dvořáková, 2010

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of microwave treatment on quality and oxidation stability of nuts and almonds. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 64-65. ISBN 978-80-213-3036-8..

PETŘÍČKOVÁ, D. – KOUŘIMSKÁ, L. – **FERUSOVÁ, Ž. – FAMĚRA, O.The effect of the addition of cricket flour on the quality of bakery products. 2020, .

FAMĚRA, O. – DOTLAČIL, L. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The effect of wheat grain amylase activity on selected quality characteristics. 2011. Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Praha, 2.11.2011, Czech Chemical Society Prague, s. 94-98. ISBN: 978-80-86238-90-6.