×
prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
zástupce vedoucí katedry
banner

Publikace

5 nejvíce citovaných publikací dle WOS

Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, Effect of antioxidants on losses of tocopherols during deep-fat frying. Food Chemistry, 52, 2, 175-177 (85 citací)

Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, The effects of antioxidants on changes in oils during heating and deep frying. Journal of the Science of Food and Agriculture, 68, 3, 347-353 (67 citací)

Chrpová, D., Kouřimská, L., Gordon, M.H., Heřmanová V., Roubíčková, I., Pánek, J., 2010, Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech Journal of Food Sciences, 28, 4, 317-325 (43 citací)

Bernardos, A., Marina, T., Žáček, P., Perez-Esteve, E., Martinez-Manez, R., Lhotka, M., Kouřimská, L., Pulkrábek, J., Klouček, P., 2015, Antifungal effect of essential oil components against Aspergillus niger when loaded into silica mesoporous supports, Journal of the Science of Food and Agriculture, 95, 14, 2824-2831 (22 citací)

Nový, P., Rondevaldová, J., Kouřimská, L., Kokoška, L., 2013, Synergistic interactions of epigallocatechin gallate and oxytetracycline against various drug resistant Staphylococcus aureus strains in vitro, Phytomedicine, 20, 5, 432-435 (20 citací)

Kapitoly v odborné knize

POUSTKOVÁ, I. – MIHOLOVÁ, D. – BABIČKA, L. – KOUŘIMSKÁ, L. – PROKŮPKOVÁ, L. – DOXANSKÝ, P. Additives and Contaminants in Food. Bratislava, Slovenská republika: STU Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Bratislava, Slovenská republika, 2009. 1s. ISBN 978-80-227-3183-6. s. Výskyt těžkých kovů v zelenině v závislosti na způsobu hnojení , s. 195 - 198.

Článek ve sborníku z akce

KOUŘIMSKÁ, L. – DRESSLEROVÁ, I. – SUS, J. Quality of plant products from different farming systems. In PROCEEDINGS OF 22ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON REASONABLE USE OF FERTILIZERS: DEDICATED TO THE EFFECT OF FERTILIZATION ON THE YIELD, PRODUCTION QUALITY AND THE ENVIRONMENT 30.11.2016, Czech University of Life Sciences Prague. Praha: CZECH UNIVERSITY LIFE SCIENCES PRAGUE, DEPT SYSTEMS ENG, KAMYCKA 129, PRAGUE 6 165 21, CZECH REPUBLIC, 2016. s. 23-28.

FAMĚRA, O. – DOTLAČIL, L. – KOUŘIMSKÁ, L. The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics. In Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 02.11.2011, Praha. Praha: Czech Chemical Society, 2011. s. 94-98.

Certifikované metodiky

BOŽIK, M. – NOVÝ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – KLOUČEK, P. – ZÁRUBOVÁ, L. – ZOUHAR, M. – DOUDA, O. Stanovení reziduí botanických pesticidů obsahujících účinné látky z rostlinných silic, Determination of residues of the botanical pesticides which contents essential oils compounds, botanicals; essential oils; residues, 2015, GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin, A - Uplatněná certifikovaná metodika, Metodika QJ1310226/2015/1, Číslo osvědčení UKZUZ 009041/2016, Zvýšení uplatnitelnosti vyvíjených botanických pesticidů v praxi, C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů, Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, 21.01.2016, Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů -Schváleno usnesením vlády ČR ze dne 19. června 2013 č. 475, ve znění usnesení vlády ze dne 16. dubna 2014 č. 250 a usnesení vlády ze dne 29. července 2015 č. 605. Stáhnout soubor

BOŽIK, M. – NOVÝ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – KLOUČEK, P. – ZÁRUBOVÁ, L. – ZOUHAR, M. – DOUDA, O. STANOVENÍ REZIDUÍ BOTANICKÝCH PESTICIDŮ POMOCÍ SPME-GC, Determination of residues of the botanical pesticides using of SPME-GC, botanicals; essential oils; residues, 2015, GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin, A - Uplatněná certifikovaná metodika, Metodika QJ1310226/2015/2, UKZUZ č. 009043/2016, Zvýšení uplatnitelnosti vyvíjených botanických pesticidů v praxi, C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů, UKZUZ, 21.01.2016, Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů -Schváleno usnesením vlády ČR ze dne 19. června 2013 č. 475, ve znění usnesení vlády ze dne 16. dubna 2014 č. 250 a usnesení vlády ze dne 29. července 2015 č. 605.

Ostatní výsledky

KOUŘIMSKÁ, L. – VLKOVÁ, E. – RADA, V. – PATROVSKÝ, M. – PECHAR, R. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Application of bacteriocins in dairy products.. 2014, Book of abstract of 25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Izmir, Turkey, 25. - 27. 9. 2014, s. 46.

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KOUŘIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUČEK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Activity of essential oil compounds encapsulated into silica mesoporous supports against Aspergillus niger. 2014, The 5th International Conference on Natural Products for Health and Beauty 6.-8.5. 2014, Thailand.

Aktuální problémy v oblasti bezpečnosti potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dvořáková Blanka; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Jiralová Kateřina; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2008

Analyse of raw cow milk quality according to free fatty acids contents in the Czech Republic Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., D. Chrpová (externí), Jan Pánek (externí), L. Kolesárová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KLOUČEK, P. – ŠMÍD, J. – FRAŇKOVÁ, A. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Antimicrobial properties of selected essential oil components encapsulated into nanometric silica mesoporous supports. 2013, In: 2013 EFFoST Annual Meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, 12. - 15. 11. 2013, Savoia Hotel Regency, Bologna, Italy. 2013, s. 7, EUR.

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KLOUČEK, P. – FRAŇKOVÁ, A. – ŠMÍD, J. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Antimicrobial properties of selected essential oil components encapsulated into nanometric silica mesoporous supports. 2015, Acta Facultatis Pharmaceuticae Universitatis Comenianae, Suplementum 10, 3rd International Scientific Conference: Medicinal, Aromatic and Spice Plants, 20th Workshop of the Section of Natural Drugs of the Slovak Pharmaceutical Society, Kežmarské Žlaby, s. 16, ISSN: 0301-2298.

Antioxidační působení rostlinných fenolů Pánek Jan; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Heřmanová V.; Chrpová D., 2009

Antioxidační působení vybraných druhů koření používaných v šetřících dietách Pánek Jan; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Antioxidační působení vybraných druhů koření používaných v šetřících dietách Chrpová D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Heřmanová V.; Pánek Jan, 2009

Antioxidative activity of selected component of diet Iva Roubíčková (externí), Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Miluše Štolcová, CSc., D. Chrpová (externí), Jan Pánek (externí), 2010

Application of FT Near Spectroscopy for Determination of Protein and Casein in Milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Are edible insects suitable for people suffering gout?. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovnik, 7-9th November 2022, s. 49, ISBN: 978-953-7124-12-0.

Balíček hygienických opatření Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Bezpečnost potravin a systém HACCP Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Bezpečnostně zdravotní rizika transgenních plodin z hlediska výroby potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Golian J., 2009

Bezpečnostně zdravotní rizika transgenních plodin z hlediska výroby potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Golian J.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2009

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KOUŘIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUČEK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Bio-inspired mesoporous silica materials for the controlled release of essential oils and their antifungal activity against Aspergillus niger. 2014, International Conference on Biopesticides 7, Biopesticides: Shaping Human Health and Global Agriculture 19.-25.10. 2014, roč. 7, Side-Antalia, Turkey.

Bioaugmentace nitrifikace in situ, matematické modelování procesu na základě praktických výsledků Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Bioplynová stanice jako součást ekologické farmy doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

ZÁRUBOVÁ, L. – KOUŘIMSKÁ, L. – NOVÝ, P. – ZOUHAR, M. – DOUDA, O. – SKUHROVEC, J. – PULKRÁBEK, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Botanické pesticidy a jejich bezpečnost na příkladu silice Citrus sinensis a Oulema melanopus. 2014, Sborník XL.konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014, Brno 5.3. 2014, s. 423-432.ISBN:978-80-7375-944-5.

Čerstvé ovoce a zelenina doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna, 2007

Changes in organoleptic and physiochemical properties of selected apple cultivars during their storage Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Changes in organoleptic and physiochemical properties of selected apple cultivars during their storage Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D., 2007

Changes in organoleptic and physiochemical properties of tomatoes during their ripening Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Chov koz v České republice Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Chromatografické metody v analýze kontaminantů migrujících z obalů určených pro přímý styk s potravinami Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; doc. Dr. Ing. Poustka Jan; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Staruch Ladislav; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2006

Comparison of Major Milk Components in Dairy Cows’ Milk from Morning and Evening Milking Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Pacáková Zuzana; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Golian J., 2009

Contamination of cow's raw milk by psychrotrophic and mesophilic microflora in relation to selected factors Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

COST OC 924 Secondary Metabolites in Fodd Crops from Organic Farming Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

COST OC 926 The Fate of Selected Health Protecting Constituents During Processing of Food Plants Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Czech medicinal plants as a possible source of antioxidants Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Den mléka 2005 prof. Ing. Štolc Ladislav, CSc.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; prof. Ing. Louda František, DrSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Ježková Alena, CSc.; Ing. Nohejlová Lenka; Ing. Nohejlová Lenka; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2005

Den mléka 2006 doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

BERNARDOS, A. – MARINA, T. – MARTINEZ-MANEZ, R. – KOUŘIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUČEK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Determination of antimicrobiological activities of encapsulated essentials oils using silica supports and cyclodextrins. 2013, In: 2013 EFFoST Annual Meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, 12. - 15. 11. 2013, Savoia Hotel Regency, Bologna, Italy. 2013, s. 52, EUR.

POKHREL, K. – KOUŘIMSKÁ, L. – BOŽIK, M.Determination of fat content and profile of fatty acids in new varieties of oats. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 62-63. ISBN 978-80-213-3036-8..

Drůbež a mléko ve výživě člověka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Dusičnany jako rizikový faktor v potravinách doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D., 2006

Effect of the stage of lactation on milk composition, its properties and the quality of rennet curdling in East Friesian ewes Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Effectivenes of Carotenes and Tocopherols on the Lipid Oxidation Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan, 2006

EFSA a bezpečnost potravin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2006

**KOLBÁBEK, PH.D., I. – **MAXOVÁ, I. – KOUŘIMSKÁ, L. – LUKEŠOVÁ, D. – KOTRBA, R.Eland or Beef. Sensory Evaluation of Liver/Meat Pates Made from Fresh or Frozen Meat.. 2018, Small animal producers in Europe can financially benefit more from sale of value added product then from only carcasses or dissected cuts. Pâté is a traditional and popular product, which enables to process low value meat cuts and edible offal. Especially, when introducing on market a new exotic species like eland (Taurotragus oryx), sale of low valued cuts with higher collagen content is problematic. Therefore, we aimed to evaluate sensory traits of several pates made of liver and less valuable fresh or frozen meat cuts (neck, brisket and plate) of eland and cattle. Four batches of pâté made of fresh and frozen material (45 and 90 days) was tested by 35 panellists in 14 organoleptic traits. Two pâté batches consisted of chicken liver and beef or eland meat. Another two were made from eland or beef liver together with eland meat. Pâté made from fresh material including chicken or eland or beef liver together with eland meat or beef has showed mainly only differences in textural characteristics like in friability, overall texture being better scored for pâté including chicken livers. Chicken livers resulted also in higher intensity of colour. Freezing of material (meat and livers) before processing into pate resulted in worse scoring of final product being better scored for batches with chicken livers for sensory traits of overall appearance; pleasantness of taste, colour and intensity of colour; colour hue and textural friability; overall texture and of pleasantness of consistency. Pate made with chicken livers from frozen material had also less of off flavour. Book of Abstracts 19th Risk Factors of Food Chain 2018 Matrafured, Hungary, p. 36. ISBN 978-963-269-774-1. The whole study will be published in Scientia Agriculturae Bohemia in 2019..

FRAŇKOVÁ, A. – BERNARDOS, A. – SMPILI, V. – ESTEVE, É. – KOUŘIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUČEK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Enzyme-responsive fungal controlled release of essential oils using bio-inspired mesoporous silica materials and their applications in food sciences. 2014, Inovations in attractive and sustainable food for health, 28th EFFoST International Conference 25-28 November 2014, roč. 28, Uppsala Konsert and Kongress, Uppsala, Sweden.

Evaluation of grain hardness in winter wheat cultivars Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Bc. Erhartová Daniela, 2007

Exploratory analysis of dynamics of frequency distribution of raw cow milk quality indicators in the Czech Republic Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Factors affecting ewe's milk fat and protein content and relationship amongst milk yield and milk components Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Faktory ovlivňující množství a složení mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Faktory ovlivňující produkci škrobu u tritikale Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Majerová M.; Mgr. Lipavský Jan, CSc.; Riljáková Božena; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Faremní zpracování mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobků (Seminář pro praxi) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Legarová Veronika; Ing. Václavíková Kristýna; Dvořáková Blanka; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2007

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobků (Seminář pro praxi) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Kateřina; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna, 2008

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobků (Seminář pro praxi) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Kateřina; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dvořáková Blanka; Ing. Legarová Veronika; Gabrielová Alena; Ing. Doxanský Petr, 2009

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobků (Seminář pro praxi) Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Kateřina Jiralová, Ing. Veronika Legarová, 2010

KOUŘIMSKÁ, L. – POKHREL, K. – **FLORIÁNOVÁ, J. – BOŽIK, M. – **HORČIČKA, P.Fat content and fatty acid profiles of recently registered varieties of naked and hulled oats with and without husks. 2021, Sborník příspěvků, On-line symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 46-51, ISBN 978-80-7592-102-4.

**ZOANI, C. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATKO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZAPPA, G.Feasibility studies for new food matrix-Reference Materials . 2018, **ZOANI, C. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATKO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZAPPA, G. Feasibility studies for new food matrix-Reference Materials. In XXII World Congress of the International Measurement Confederation (IMEKO 2018) 01.01.2018, Belfast, UK. UK: IOP Conf. Series, Journal of Physics, 2018. s. 1-4..

Flour yield of different winter wheat categories depending on the grain hardness Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Bc. Erhartová Daniela, 2006

KOUŘIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R. – POPELÁŘOVÁ, E. – ADÁMKOVÁ, A. – KULMA, M. – MODRÁČKOVÁ, N. – HOMOLKOVÁ, D.Food safety of edible insects from a microbiological point of view. 2018, KOUŘIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R. – POPELÁŘOVÁ, E. – ADÁMKOVÁ, A. – KULMA, M. – MODRÁČKOVÁ, N. – HOMOLKOVÁ, D. Food safety of edible insects from a microbiological point of view. In Agrarian perspectives XXVII. Food safety - food security 19.09.2018, Praha. Praha: 2018. s. 121-127..

Freezing point of raw and heat-treated goat milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Genetically modified organisms and novel food - legal regulation in the European Community and in the Czech Republic Charvátová Jana; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Globalizace - problém v bezpečnosti potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

Globalizace jako velký problém v bezpečnosti potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Sokol J., 2007

KOUŘIMSKÁ, L.; idPublikace = 88610; Název: Hmyz jako nová perspektivní potravina a krmivo-- Neexistuje podtyp publikace --

Hodnocení jakosti dodávek komerční pšeničné mouky hladké speciál Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

LEGAROVÁ, V. – VÍTOVÁ, K. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Hodnocení senzorické kvality jogurtů z kozího mléka. 2014, Celostátní přehlídky sýrů 2014. Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry, Praha 22. - 23. 1. 2014, s. 201-204. ISBN 978-80-7080-909-9.

Hodnocení tvrdosti zrna pšenice ve vztahu k výtěžnosti mouk Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – KULMA, M. – KUREČKA, M.Influence of feed on nutritional quality Gryllus assimilis. 2021, Book of Abstracts of the INSECTA 2021 International Conference, Magdeburg, 8-9th September 2021, p. 77. ISSN 0947-7314.

Inhibiční látky a somatické buňky v mléce Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

Inhibiční látky v kozím mléce Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

Inovace výuky předmětu Praktikum z kosmetologie Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Inovace výuky předmětu Technologie a hygiena potravin rostlinného původu II Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

KOLBÁBEK, P. – KOTRBA, R. – PROKŮPKOVÁ, L. – KOUŘIMSKÁ, L. – LUKEŠOVÁ, D. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Is it Possible to Influence Chemical and Technological Attributes of Eland Meat by Enriched Diet?. 2015, Book of abstracts Tropentag 2015 „Management of land use systems for enhanced food security–conflicts, controversies and resolutions“, 16-18 September 2015 at Humboldt-Universität zu Berlin, Germany. ID=829: p.607. ISBN 978-3-7369-9092-0.

KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Je jedlý hmyz vhodný pro jedince s metabolickým onemocněním dna?. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecké konferencie s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany, 06.04.2022-08.04.2022, s. 109-114, ISBN 978-80-8266-007-7.

Jen zdravá jablka jsou zdraví prospěšná doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2006

Kontrola bezpečnosti potravin živočišného původu doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2008

KOUŘIMSKÁ, L. – ADÁMKOVÁ, A. – BORKOVCOVÁ, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Konzumace jedlého hmyzu z hlediska nutriční a hygienické jakosti. 2015, Sborník příspěvků. XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 25.-27. 5. 2015, s. 7-15. ISBN 978-80-86909-11-0.

Konzumace sýrů a obliba příchutí Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Konzumace sýrů, jejich obliba a preference příchutí Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Kozí a ovčí mléko doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2004

Kozí mléko ve výživě člověka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2007

Kozí mléko ve výživě člověka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Kvalita a bezpečnost potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2005

Kvalita kozího mléka v průběhu laktačního období Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka, 2008

Kvalita produkce Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Kateřina; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Kvalita surovin jako předpoklad bezpečných potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2005

Kvalita sušeného ovoce a skořápkových plodů doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Kvalita sušených skořápkových plodů II doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Kvalita zemědělské produkce (Seminář) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Kvalita zemědělské produkce (Seminář) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Legarová Veronika; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Jiralová Kateřina, 2009

Kysané mléčné výrobky Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina, 2009

Kyselost kozího mléka v průběhu laktačního období Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Laktosa a její změny během fermentace syrovátky a mléka termofilními bakteriemi mléčného kvašení Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Jana Hájková (externí), 2010

Masové a zeleninové konzervy doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2007

**ŠMÍDOVÁ, Z. – **LAKNEROVÁ, I. – **URBAN, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – **HAJŠLOVÁ, J.Materiální a elektronické vybavení infrastruktury METROFOOD. 2022, Sborník příspěvků, 50. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.05.2022-25.05. 2022, s. 79-80, ISBN 978-80-7592-102-4.

Metody zjišťování exprese fytoestrogenů do mléka dojnic a jejich dynamika při technologickém zpracování Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1