Vzdělání
1991-1994: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, doktorandské studium, obor chemie a analýza potravin
1985-1990: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, řádné denní inženýrské studium, obor konzervace potravin a technologie masa, meziobor chemie a analýza potravin
1981-1985: Gymnázium Ohradní, Praha 4 - Michle
Profesní praxe:
2016-souč.: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, docent
2004-2016: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Katedra kvality zemědělských produktů, odborný asistent, od 2011 docent
2003-2004: Zdravotní ústav se sídlem v Praze – centrum laboratorní, zástupce manažera jakosti, analýza potravin a vody v oddělení chromatografických metod
1994-2003: Analab Praha s.r.o. – akreditovaná laboratoř analýzy potravin, specialista pro instrumentální a chemickou analýzu potravin
Pedagogická činnost:
Garant studijních programů: Výživa a potraviny (Bc. i Mgr.), garant OV Potravinářství za ČZU. Výuka pro studenty v českém i anglickém jazyce: Senzorická analýza zemědělských produktů, Kvalita a bezpečnost potravin, Potraviny, nápoje a doplňky stravy, Výživa a výživová politika.
Výuka v zahraničí v rámci programu Erasmus: UPV Valencia, EGE University Izmir, SDU Isparta, University of Agriculture in Krakow, Slovak Agriculture University Nitra, Wroclaw University of Environmental and Life Sciences.
Vědecká činnost:
Chemie a analýza potravin, oxidace lipidů, antioxidanty, senzorická analýza - senzorické změny zemědělských produktů během zpracování a skladování, kvalita mléka, mléčných výrobků a bioproduktů, bezpečnost potravin, nutriční a senzorická hodnota jedlého hmyzu.
Citační index dle WOS: 372 (364 bez autocitací), h-index: 10, počet publikací s IF: 40.
Node-partner za ČR v mezinárodní výzkumné infrastruktuře METROFOOD-RI (zapsané na ESFRI Roadmap 2018) a koordinátor české výzkumné infrastruktury METROFOOD-CZ (zapsané na seznamu velkých výzkumných infrastruktur ČR).
Zahraniční stáže:
1989 (2 měsíce), 1990 (2 měsíce), 1991 (2 měsíce) a 1993 (3 měsíce) Department of Food Science and Technology, University of Reading, UK - experimentální a vědecká činnost
Působení v tuzemských a zahraničních společnostech a organizacích:
ČZU - členka Oborové rady zemědělská chemie, členka Rady pro vnitřní hodnocení ČZU
VŠCHT v Praze - členka oborové rady studijního oboru Chemie a analýza potravin v doktorském studijním programu Chemie a technologie potravin
Členka redakčních rad: NFS Journal, Journal of Food Research, Výživa a potraviny
Členství ve společnostech: Česká společnost chemická: členka Odborné skupiny pro potravinářskou a agrikulturní chemii, Společnost pro výživu, Český národní komitét IMEKO (člen ČSVTS)
Euroleague for Life Sciences: subject area Safety in the Food Chain
International Measurement Confederation (IMEKO)/Technical Commitee 23 - Metrology in Food and Nutrition
Projekty:
01-12/2017: EU projekt 739568 - PRO-METROFOOD (Infradev-02-2016, H2020)
2011-2015: letní školy v rámci Erasmus LLP a Euroleague for Life Sciences (koordinátor)
2013-2017: NAZV QJ1310226 Vývoj nových metod ochrany obilnin a zeleniny proti významným patogenům a škůdcům pomocí botanických pesticidů využitelných v ekologickém i integrovaném zemědělství (člen řešitelského týmu)
Jazykové znalosti:
Anglický jazyk: First Certificate in English (1993), státní jazyková zkouška (2003)
Ruský jazyk: státní jazyková zkouška (1989)
10 vybraných publikací: