×
prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
zástupce vedoucí katedry
banner

Publikace

5 nejvíce citovaných publikací dle WOS

Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, Effect of antioxidants on losses of tocopherols during deep-fat frying. Food Chemistry, 52, 2, 175-177 (85 citací)

Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, The effects of antioxidants on changes in oils during heating and deep frying. Journal of the Science of Food and Agriculture, 68, 3, 347-353 (67 citací)

Chrpová, D., Kouřimská, L., Gordon, M.H., Heřmanová V., Roubíčková, I., Pánek, J., 2010, Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech Journal of Food Sciences, 28, 4, 317-325 (43 citací)

Bernardos, A., Marina, T., Žáček, P., Perez-Esteve, E., Martinez-Manez, R., Lhotka, M., Kouřimská, L., Pulkrábek, J., Klouček, P., 2015, Antifungal effect of essential oil components against Aspergillus niger when loaded into silica mesoporous supports, Journal of the Science of Food and Agriculture, 95, 14, 2824-2831 (22 citací)

Nový, P., Rondevaldová, J., Kouřimská, L., Kokoška, L., 2013, Synergistic interactions of epigallocatechin gallate and oxytetracycline against various drug resistant Staphylococcus aureus strains in vitro, Phytomedicine, 20, 5, 432-435 (20 citací)

Ostatní výsledky

KOUŘIMSKÁ, L.METROFOOD jako infrastruktura v oblasti potravinářských věd a výživy v EU a ČR. 2021, Sborník příspěvků, On-line symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 24-25, ISBN 978-80-7592-102-4.

**ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C.METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. 2018, **ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C. METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. In XXII World Congress of the International Measurement Confederation (IMEKO 2018) 03.09.2018, Belfast, UK. UK: IOP Conf. Series: Journal of Physics, 2018. s. 1-4..

Milk fat and protein contents as additional indicators for prediction of the onset of cyclic ovarian activity in dairy cows post partum Ing. Šichtař Jiří; MVDr. Slavík Petr, Ph.D.; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Klabanová Petra; Jílek František; prof. MVDr. Ing. Jílek František, DrSc., 2008

Monitoring obsahu kadmia u salátu, fenyklu sladkého a štěrbáku Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Monitoring of milk acidity changes during goat cheesemaking Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Možnost uspíšení sklizně raných brambor a jejich vliv na obsah vit. C z hlediska kuchyňské úpravy Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Možnosti zvyšování výtěžnosti sýrů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Mražené, nebo chlazené výrobky? doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Nařízení Evropského parlamentu a Rady 178/2002 a potraviny nového typu ve světle současných změn doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

BALÍK, J. – BORŮVKA, L. – FAMĚRA, O. – HEJNÁK, V. – HUČKO, B. – HLAVA, J. – JEBAVÝ, M. – KAZDA, J. – KLABZUBA, J. – KOPECKÝ, O. – KOUDELA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUNT, M. – LACHMAN, J. – MAREČEK, J. – MATULA, S. – MERUNKOVÁ, I. – ELIÁŠOVÁ, B. – NOVÁK, J. – PROKINOVÁ, E. – RYŠÁNEK, P. – SKALICKÝ, M. – SOUKUP, J. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, L. – SVOBODOVÁ, M. – ŠEBKOVÁ, N. – ŠTOLCOVÁ, M. – TITĚRA, D. – TLUSTOŠ, P. – TOLAR, V. – VANĚK, V. – VOŘÍŠEK, K. – ZELENÝ, V. Podtyp: Skripta; Naše zahrada - specializované skriptum pro U3V. 2011. Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2011. 271 s. ISBN: 978-80-213-2162-5.

Návrh systému HACCP při faremním získávání mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Nealkoholické nápoje doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2007

Nejčastěji diskutované kontaminanty v rámci EU a WTO doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Nové postupy formulace mikrodisperzních a nanodisperzních lipidových soustav jako transportních systémů farmakologicky účinných látek Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Nutričně cenné látky v rajčatech Kolesárová L.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

KOUŘIMSKÁ, L. – KULMA, M.Nutriční hodnota hmyzu a jeho přijímání konzumenty. 2022, Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno, 12.-13. 10. 2022, s. 38-42, ISBN: 978-80-7305-876-0.

Nutriční význam tuku kozího a ovčího mléka Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Kateřina Janušová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

KOUŘIMSKÁ, L.Nutritional value of edible insects and perspectives of their use as an alternative source of proteins. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 52-53. ISBN 978-80-213-3036-8..

Obliba sýrů a preference příchutí Michlová T.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Obsah vybraných prvků v plodech rajčat (Solanum lycopersicum) hnojených anaerobně fermentovanou prasečí kejdou Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2008

Obsah vybraných prvků v zelenině v závislosti na způsobu hnojení Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2009

Obsah vybraných těžkých kovů v zelenině hnojené anaerobně fermentovanou prasečí kejdou Ing. Doxanský Petr; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; RNDr. Mošna František, Ph.D., 2009

Oleje a tuky - zatracované a potřebné doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Optimalizace metod stanovení vybraných organických kyselin v mléce a jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Optimalizace metod stanovení vybraných organických kyselin v mléce a jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Organoleptické vlastnosti nápojů na bázi syrovátky Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Organoleptické vlastnosti syrovátkových nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Organoleptické vlastnosti uzených sýrů v závislosti na době od otevření originálního balení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Šedivá Alena, 2006

Osud vybraných zdraví prospěšných složek při zpracování potravinových plodin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Ovčí mléko a jeho význam v lidské výživě doc. Ing. Hejtmánková Alena, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Označování původu tradičních produktů doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

Označování původu tradičních zemědělských produktů a potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

KOUŘIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Počet somatických buněk v mléce z ekologických a konvenčních chovů. 2011. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí „Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.“, Brno 19. 5. 2011, s. 38-39. ISBN: 978-80-7375-509-6.

Podmínky chovu koz Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Porovnání charakteristických vlastností konopného oleje získaného různými způsoby lisování Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), 2010

Porovnání hlavních složek mléka a masa z konvenčního a ekologického zemědělství Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Pavel Hering (externí), 2010

Porovnání hlavních složek mléka z konvenčního a ekologického zemědělství Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Jana Poděbradská (externí), Zuzana Vejvodová (externí), Pavel Hering (externí), 2010

Porovnání kravského mléka z ranního a večerního dojení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Pacáková Zuzana; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2009

Porovnání kvalitativních parametrů pěstované zeleniny v závislosti na způsobu hnojení Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; doc. Dr. Ing. Poustka Jan; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Hajšlová Jana, 2006

Porovnání kvalitativních znaků konopného oleje získaného dvěma způsoby - lisováním a extrakcí Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Porovnání kvantitativních a kvalitativních parametrů pěstované zeleniny v závislosti na způsobu hnojení Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Hajšlová Jana; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2006

Porovnání organoleptických a fyzikálně-chemických vlastností nápojů na bázi syrovátky Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka, 2008

ADÁMKOVÁ, A. – KOUŘIMSKÁ, L. – BORKOVCOVÁ, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání složení a nutriční kvality hmyzu ze Sumatry a chovaného v ČR. 2015, Sborník příspěvků. XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 25.-27. 5. 2015, s. 190-193. ISBN 978-80-86909-11-0.

KOUŘIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání syrového kravského mléka z ekologického a konvenčního zemědělství. 2011. Sborník přednášek a posterů "Food Hygiene and Technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days", Brno 12. - 13. 10. 2011, s. 15-19. ISBN 978-80-7305-594-3.

KOUŘIMSKÁ, L. – DRESSLEROVÁ, I. – SUS, J.Porovnání vybraných kvalitativních parametrů jablek z ekologické a integrované produkce. 2016, Sborník příspěvků. XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 23.-25. 5. 2016, s. 43-47. ISBN: 978-80-86909-12-7.

Posklizňová fyziologie jablek a změny při jejich skladování Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Alena Gabrielová, 2010

Posouzení kvality sladké syrovátky vzhledem k možnosti jejího využití pro přípravu syrovátkových nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka (Seminář pro praxi) - Hodnocení výrobků doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka (Seminář pro praxi) - hygienické požadavky na faremní zpracování mléka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka (Seminář pro praxi) - Výroba sýrů doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Principy senzorické analýzy Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka; Ing. Legarová Veronika; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

KUDRNÁČOVÁ, E. – LUKEŠOVÁ, D. – SILBEROVÁ, PH.D., I. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Protozoan Parasites in Faeces of Small Felidae Kept at the Czech Zoos. 2015, Abstract book of 25th World Association for the Advancement of Veterinary Parasitology Conference (WAAVP), 15-20 August 2015, Liverpool, United Kingdom. http://www.waavp2015.com/ ID=L028: p.748.

KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Puriny a jejich metabolity v jedlém hmyzu. 2022, Sborník příspěvků, 50. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.-25. 5. 2022, s. 13-17, ISBN 978-80-7592-102-4.

Působení antioxidantů při skladování a smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan; Gordon Michael H.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2005

Qualitative parameters of vegetables fertilized with conventional and non-conventional methods Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2007

Qualitative parameters of vegetables fertilized with convetional and non-conventional methods Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc., 2007

Quality of hemp seed oil depending on its obtaining Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Reducing food safety risks for third countries doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Charvátová Jana, 2006

Relationship of results of various methods of urea analyse in native and enriched milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Reliability of milk urea analyse results by various methods in use of artificial milk control samples Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Sekundární metabolity v potravinových plodinách z ekologického zemědělství Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Selection of LAB strains for mixed cultures efficient against spoillage bacteria, yeast and moulds Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Senzorická analýza tvrdých a polotvrdých sýrů Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, 2010

Senzorická kvalita faremně vyráběných mléčných výrobků Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Senzorická kvalita tekutých mléčných výrobků na našem trhu. 2013, Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013, Brno 27. 2. 2013, s. 233-237. ISBN 978-80-7375-705-2.

Senzorické hodnocení sýrů eidamského typu s příchutěmi Kochánková K.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Senzorické hodnocení uzených sýrů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Sledování chemických a organoleptických změn vybraných odrůd jablek během skladování Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Bc. Turková Tereza, 2006

Sledování kvality kozího mléka a výrobků z kozího mléka v průběhu laktačního období Charvátová R.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Sledování kvality mléčných výrobků z naší tržní sítě Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Alena Gabrielová, Jana Poděbradská (externí), Alexandra Mikotová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Sledování kyselosti kozích sýrů a tvarohů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Charvátová R.; Ing. Legarová Veronika, 2009

Sledování obsahu močoviny v syrovém mléce vysokoužitkových holštýnských krav v závislosti na délce laktace Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Šichtař Jiří; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Dvořáková Blanka, 2009

Sledování obsahu soli faremně vyráběných sýrů Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., K. Kochánková (externí), 2010

Sledování procesu fermentace sladké syrovátky a směsi sladké syrovátky a mléka Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Sledování procesu fermentace sladké syrovátky k možnosti jejího využití pro přípravu zakysaných nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Sledování vlivu antioxidantů na změny obsahu tokoferolů v řepkovém oleji během smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Sledování vlivu hnojení na kvalitativní parametry pěstované zeleniny Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Hajšlová Jana, 2006

Sledování změn kyselosti mléka během výroby kozích sýrů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Sledování změn kyselosti při výrobě kozího sýra Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2006

Sledování změny obsahu laktózy během fermentace syrovátkových nápojů Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Blanka Dvořáková, Alena Gabrielová, 2010

Sledování změny obsahu laktózy ve fermentovaných syrovátkových nápojích Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Blanka Dvořáková, Alena Gabrielová, 2010

Složení a technologické vlastnosti výrobku z drůbežího masa Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Stanovení obsahu vápníku v přírodních sýrech Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Stanovení vitaminu C v ovoci a zelenině Holická M.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Syrové mléko Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Sýry Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina, 2009

Tajemství pod slupkou rajčat Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Těchnologičeskie aromatizatori i kačestvo piščevych produktov Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan, 2006

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – **ŠEVČÍK, R.Technologické zpracování jedlého hmyzu. 2021, Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác, XVIII. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 22-24. 9. 2021, p. 134-138. ISBN 978-80-552-2353-7.

Technologie výroby čerstvých sýrů a tvarohů ve vztahu ke kyselosti Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

KRTIČKA, M. – BOŽIK, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KLOUČEK, P.The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition. 2020, BOOK OF ABSTRACTS, 5TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON METROLOGY IN FOOD AND NUTRITION, 16-18 SEPTEMBER 2020, CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES PRAGUE,ISBN: 978-80-213-3036-8, DOI: 10.5281/zenodo.4017461.

The effect of conventional and non conventional fertilization methods on the quality of vegetables Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc., 2007

The effect of conventional and non-conventional fertilization methods on the quality of vegetables Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc., 2007

ŠKVOROVÁ, P. – ŠVEJSTIL, R. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of culinary processing on the microbiological quality of Tenebrio molitor. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovník 7. - 9. 11. 2022, s. 48, ISBN 978-953-7124-12-0.

The effect of fertilization method on composition and antioxidant properties of leafy parsley (Petroselinum crispum) Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Denisa Václavíková (externí), Jan Pánek (externí), Michael H. Gordon (externí), Ing. Aleš Holík, Blanka Dvořáková, 2010

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of microwave treatment on quality and oxidation stability of nuts and almonds. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 64-65. ISBN 978-80-213-3036-8..

PETŘÍČKOVÁ, D. – KOUŘIMSKÁ, L. – **FERUSOVÁ, Ž. – FAMĚRA, O.The effect of the addition of cricket flour on the quality of bakery products. 2020, .

FAMĚRA, O. – DOTLAČIL, L. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The effect of wheat grain amylase activity on selected quality characteristics. 2011. Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Praha, 2.11.2011, Czech Chemical Society Prague, s. 94-98. ISBN: 978-80-86238-90-6.