5 nejvíce citovaných publikací dle WOS
Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, Effect of antioxidants on losses of tocopherols during deep-fat frying. Food Chemistry, 52, 2, 175-177 (85 citací)
Gordon, M.H., Kouřimská, L., 1995, The effects of antioxidants on changes in oils during heating and deep frying. Journal of the Science of Food and Agriculture, 68, 3, 347-353 (67 citací)
Chrpová, D., Kouřimská, L., Gordon, M.H., Heřmanová V., Roubíčková, I., Pánek, J., 2010, Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech Journal of Food Sciences, 28, 4, 317-325 (43 citací)
Bernardos, A., Marina, T., Žáček, P., Perez-Esteve, E., Martinez-Manez, R., Lhotka, M., Kouřimská, L., Pulkrábek, J., Klouček, P., 2015, Antifungal effect of essential oil components against Aspergillus niger when loaded into silica mesoporous supports, Journal of the Science of Food and Agriculture, 95, 14, 2824-2831 (22 citací)
Nový, P., Rondevaldová, J., Kouřimská, L., Kokoška, L., 2013, Synergistic interactions of epigallocatechin gallate and oxytetracycline against various drug resistant Staphylococcus aureus strains in vitro, Phytomedicine, 20, 5, 432-435 (20 citací)
Úvod do mlékařství. Laboratorní cvičení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007
Uzeniny a uzená masa doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005
Vliv antioxidantů na úbytek obsahu tokoferolů v řepkovém oleji během smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005
Vliv dělené dávky dusíkatého hnojení na pekařskou jakost pšenice Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Bc. Erhartová Daniela, 2007
Vliv fermentace syrovátky na obsah laktózy a změny kyselosti Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008
Vliv genetických variant kappa-kaseinu na technologické vlastnosti mléka Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007
Vliv genetických variant kaseinu na výtěžnost při výrobě sýrů. Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007
Vliv hnojení fermentovanou prasečí kejdou na kvalitu pěstované zeleniny Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2007
Vliv konvenčního a nekonvenčního hnojení na obsah vitaminu C v zelenině Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dvořáková Blanka, 2008
KOUŘIMSKÁ, L. – FANTOVÁ, M. – VONDRÁČKOVÁ, E. – LEGAROVÁ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv krmení řasami na nutriční hodnotu kozího mléka. 2012, Sborník přednášek a posterů "Hygiena a technologie potravin - XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny", Brno 17.-18.10.2012, s. 160-163. ISBN: 978-80-7305-632-2.
ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R.Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor). 2022, Sborník příspěvků 50. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, Praha 23. - 25. 5. 2022, s. 105-107, ISBN 978-80-7592-102-4.
Vliv kyselosti kozího mléka na kvalitu sýrů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007
Vliv pěstitelské technologie na produkční a kvalitativní parametry hybridní pšenice Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1
Vliv použití netradičních hnojiv na složení zeleniny Čech D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna, 2009
KOUŘIMSKÁ, L. – REZKOVÁ, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv skladování na kvalitu konopného oleje. 2014, Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014, Brno 5. 3. 2014, s. 274-280. ISBN 978-80-7375-944-5.
Vliv syřidla na výtěžnost sýrů eidamského typu Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika, 2008
Vliv způsobu hnojení na kvantitativní a kvalitativní parametry pěstované zeleniny Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Koudela Martin, Ph.D.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Hajšlová Jana, 2007
Vliv způsobu pěstování na antioxidační účinnost a kvantitativní parametry oregana Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Jan Pánek (externí), L. Kolesárová (externí), D. Chrpová (externí), 2010
Vybrané vlastnosti mléka pro výrobu čerstvých sýrů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007
Výroba syrovátkových nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008
Využití anaerobně fermentované prasečí kejdy při pěstování rajčete tyčkového a celeru bulvového doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Koudela Martin, Ph.D., 2007
KOUŘIMSKÁ, L. – PATROVSKÝ, M. – RADA, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Využití bakteriocinů v mléčných výrobcích. 2015, Fulltextový sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin „Ingrovy dny 2015“, Brno 4. 3. 2015, s. 209-216. ISBN 978-80-7509-220-5.
Využití kapalinové chromatografie pro stanovení volných aminokyselin jako markerů intenzity proteolytických změn v jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1
Využití vícerozměrných statistických metod pro hodnocení kvality potravin Ing. Pacáková Zuzana; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008
Vývoj metodiky pro stanovení sorpce síranů v acidifikovaných půdách Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1
Výzkum moderních metod zpracování syrovátky jako vedlejšího produktu resp. odpadní látky z mlékárenské produkce pro přípravu biologicky odbouratelných polymerů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1
Význam drůbežího masa ve výživě člověka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006
Význam kozího mléka ve výživě člověka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2004
Význam kozího mléka ve výživě člověka-faremní zpracování mléka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2004
Význam kvality zemědělských produktů z hlediska jejich dalšího zpracování doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005
Význam mléka ve výživě člověka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006
Význam, složení a získávání kozího mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006
Zákysové kultury Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina, 2009
Zásady a přístupy k udržení zdravotní nezávadnosti surovin pro výrobu potravin a krmiv doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006
Zavádění standardů EUREPGAP do zemědělské praxe Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007
Zavedení praktika ze speciální hygieny potravin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1
HOLEC, J. – POLÁKOVÁ, J. – ČERNÝ, J. – ČÍTEK, J. – **ČÍTKOVÁ, D. – DVOŘÁK, P. – FAMĚRA, O. – HAMOUZ, P. – HNILIČKA, F. – JANOŠÍKOVÁ, M. – **KOHOUT, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – MATULA, S. – PAZDERŮ, K. – PENÍŽEK, V. – PTÁČEK, M. – PULKRÁBEK, J. – RAJMON, R. – SABOLOVÁ, M. – SOUKUP, J. – TYŠER, L. – URBAN, J. – VANĚK, A. – ZÁDOROVÁ, T. – ZITA, L.Zemědělství a potraviny. 2019, Praha: Profi Press s.r.o., 223 s. ISBN: 978-80-86726-98-4.
HEJNÁK, V. – BEČKA, D. – BORŮVKA, L. – CAPOUCHOVÁ, I. – ČERNÝ, J. – FAMĚRA, O. – FUKSA, P. – HAKL, J. – HAMOUZ, K. – HAVLÍK, J. – HUČKO, B. – JEBAVÝ, L. – KAZDA, J. – KLOUČEK, P. – KOUDELA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUCHTOVÁ, P. – LEGAROVÁ, V. – MAROUNEK, M. – MATULA, S. – PLACHÝ, V. – PROKINOVÁ, E. – PROKŮPKOVÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – RADA, V. – SOUKUP, J. – STÁDNÍK, L. – STUPKA, R. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, M. – ŠPRYSL, M. – ŠTOLC, L. – ŠTRANC, P. – TLUSTOŠ, P. – TŮMOVÁ, E. – URBAN, J. – VANĚK, V. – VAŠÁK, J. – VLKOVÁ, E. Podtyp: Skripta; Zemědělství a zdravé potraviny - specializované skriptum pro Univerzitu třetího věku. 2013, Hejnák, V., Skalický, M., Voženílková, J. (Eds.) Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2013. 275 s. ISBN: 978-80-213-2356-8.
Životní cyklus specificky nukleovaného polypropylenu Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1
ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L.Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 6.4-8.4.2022, s. 143-151, ISBN 978-80-8266-007-7 .